23948sdkhjf

Getinge återkallar slang till hjärtlungmaskin

Ett slangkit till hjärtlungmaskiner återkallas av Getinge då ett problem med produkten har upptäkts.

Getinge återkallar ett anpassat slangkit till hjärtlungmaskiner. Slangkiten för hjärtlungmaskiner är en del av ett extrakorporealt system och används uteslutande i kombination med andra delar av systemet, så som blodpumpar och oxygenatorer. Slangkiten är designade för att cirkulera blod och andra vätskor mellan patienten och det extrakorporeala systemet.

Till dags datum finns inga kända händelser kopplat till allvarlig skada eller dödsfall som kan förknippas med produkten skriver bolaget i ett pressmeddelande. Getinge har rapporterat till berörda myndigheter i enlighet med relevanta lagkrav, och förväntar inga materiella kostnader kopplat till återkallelsen.

Återkallelsen initieras på grund av att ett problem med locket till kranen har identifierats, vilket kan påverka luftflödet in till den nedre porten. Under steriliseringsprocessen kan locket till kranen i slangsystemet påverka luftflödet i kitet vilket kan försvåra processen.

Alla berörda kunder har informerats och de som har kvar några slangkit uppmanas att returnera dem för att få nya eller krediteras fullt ut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094