23948sdkhjf

Däcktillverkare tar sikte på Sverige

Sverige är högintressant för Magna Tyres, den nederländska däcktillverkaren anser sig vara stora på gruvdäck och lanserar nu också en serie anläggningsdäck.

München. Nederländska Magna Tyres har funnits i ett drygt decennium och har sin grund i ett företag som tillverkat gummikomponenter i snart 40 år.

I dag har däckföretaget kontor i 13 länder, Magna Tyres är representerat i bland annat Kanada, Sydafrika, Singapore, Chile, Korea,Tyskland och Polen.

Sverige är dock än så länge en vit fläck på kartan.

– Vi har en återförsäljare i Finland, men ser Skandinavien som en prioriterad marknad som vi gärna vill in på, säger Nick van Loon på Magna Tyres.

Han ser stora möjligheter i vårt land, inte minst när det gäller de väl etablerade gruvdäcken och en helt färsk serie anläggningsdäck.

– Vi vill in på den svenska marknaden, och ser på olika möjligheter.

Magna Tyres tillverkar däck för flera olika sektorer, till exempel gruvor hamnhantering, industrier, lastbilar, kranar, jordbruk med mera.

Företaget har flera välkända samarbetspartners och levererar däck till exempel till Caterpillar, Volvo, Liebherr, Terex, Kone Cranes och Doosan.

Inte minst gruvdäcken har varit ett stort och stadigt ben för företaget att stå på.

– Vi säljer däck till många stora gruvor, till exempel i Australien och Afrika, säger Nick van Loon.

En lucka har dock funnits, men den ska vara fylld sedan Magna Tyres tagit fram en serie anläggningsdäck.

– Vi har fått höra av kunderna att det finns ett stort behov, därför tog vi fram anläggningsserien, med den kan vi göra ett ännu större avtryck på marknaden, säger Nick van Loon.

Serien omfattar elva nya mönster och 36 storlekar och däcken ska passa allt från grävlastare till teleskophanterare, skidsteers och andra typer av entreprenadmaskiner.

Den nya serien lanserades på jättemässan Bauma i början av april och ska finnas på marknaden från och med den första maj.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094