23948sdkhjf

263 anmälda till Bussförar-SM

Just nu har Keolis fortfarande flest anmälda bussförare till Bussförar-SM 2019 - men Transdev flåsar dem i nacken och förvånansvärt många mindre bussföretag har förare som slåss om de 16 platserna i finalen 9 september.

Två av Sveriges största bussföretag ligger i täten när det gäller antalet anmälda bussförare till Bussförar-SM 2019. Finalen körs på Gillingebanan i Vallentuna men den som vill anmäla sig måste göra det nätbaserade uttagningsprovet senast 21 juni.

Inte anmäld? Klicka här för mer information och anmälan till Bussförar-SM 2019!

Keolis och Transdev ligger alltså för närvarande i anmälningstoppen. Efter dem följer Nobina, Sveriges allra största bussbolag och så doldiskoncernen Björks & Bybergs - i den ingår ett antal mellanstora och mindre bussbolag som alla gjort bra ifrån sig. 

Flera storbolag har förvånansvärt få anmälda bussförare medan en rad små bussbolag en av sina få bussförare med i tävlingen. Det har hänt att en bussförare från ett bolag med två anställda nått hela vägen till pallen i Bussförar-SM förr om åren, kanske är det dags för det igen!

Här nedan redovisas alla bussbolag med minst två anmälda bussförare

Keolis 63

Transdev (inkl Merresor och Flygbussarna) 58

Nobina  35

Koncernen Björks & Byberg totalt 29

Björks & Byberg* 14

VS & Perssons Bussar* 9

Nettbuss 9

Bergkvarabuss 8

Arriva 8

Lindbergs Buss* 3

Svealandstrafiken 3

Stångåbuss 3

KR Trafik* 3

Blåklintsbuss 2

VL (Västmanlands lokaltrafik) 2

Arnesssons Trafik 2

*) Företag som ingår i koncernen Björks & Byberg, när det gäller uppgifterna som de 14 anmälda förarna som redovisas för Björks & Byberg så ingår där både Björks Buss och Byberg & Nordin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079