23948sdkhjf

Trend mot fiberbaserade tråg på IFFA

Världens största mässa för köttindustrin, IFFA i Frankfurt, hölls i maj. Området förpackningar utgjorde precis som vanligt ett betydande inslag på mässan och den här gången upptog förpackningsleverantörer och tillverkare från världens hörn två hela hallar på mässområdet.

Flera trender när det gäller förpackningar lyftes också fram på årets IFFA, en handlade om att minska på åtgången av material och att använda mer återvinningsbart material, något som blivit mer och mer aktuellt, inte minst sedan EU lanserade sin nya plaststrategi i januari 2018.

En annan tydlig trend på IFFA, intressant inte minst för kött- och charkproducenter, är den som handlar om att byta ut plasten i trågförpackningar mot cellulosabaserade material som papper. På IFFA fanns gott om exempel på den typen av lösningar där produkten är skyddad av en tunn plastfilm, men där själva botten består av papper försett med ett polymerskikt som barriär mot genomträngning av olika ämnen.

Ett område inom förpackningar som också tycks växa mer och mer är aktiva och intelligenta förpackningar, dvs. förpackningar som gör något mer än bara förvarar produkter. Det kan handla om inbyggda och integrerade temperaturmätare som ger aktuell information om produkternas färskhet, kvalitet eller om kylkedjan fortfarande är intakt.

Årets IFFA hade totalt cirka 67 000 besökare från 149 länder. 1 039 aktörer från 49 länder ställde ut sina produkter och lösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078