23948sdkhjf

Tusen tunga kvadratmeter

Fredheim Maskin fläskade på maskiner – det fanns riktigt tunga nyheter i Maskineexpos största och tyngsta monter.

Fredheim Maskin hade inte bara mässans största monter, den var också den tyngsta, konstaterade Erik Olausson på Fredheim Maskin.

– Vi har 400 ton och tusen kvadratmeter!

En av de allra tyngsta på plats var Keestrack B7e, den eldrivna käftkrossen visades i fjol på Svenska Maskinmässan och fick följa med även till Stoxa.

– Den har en Sandvik ”1208”, en CJ412 krossenhet, och ett intag på 1 200 X 830, säger Per Olav Fredheim på Fredheim Maskin.

Maskinen lanserades 2018 och motorpaketet kan lyftas av – en finess som ska skydda motorpaketet mot damm och vibrationer.

– Det är en maskin som passar alla bergkrossentreprenörer, kommenterar Per Olav Fredheim.

B7e har en kapacitet på 700 ton per timme och ska klara block upp till 700 millimeters bredd.

Motorpaketet består av en Volvo-diesel på 273 kW (steg IIIA) alternativt 285 kW (steg IV). Motorn driver en generator på 330 KVA, det går också att koppla krossverket till elnätet eller en extern generator.

Fredheim Maskin lyfter fram att B7e, trots sin storlek och kapacitet, har en transportvikt på under 60 ton när mataren lyfts av. Transporteras även motorpaketet separat minskar vikten med ytterligare sju ton.

Med på Stoxa fanns också sorteringsverket K7e.

– Det är första gången den visas på en svensk mässa, det är en ”storebror” till Frontier, säger Per Olav Fredheim.

Det eldrivna sorteringsverket kan hämta sin kraft från en kabel, nätström eller via käftkrossen.

Per Olav Fredheim lyfte också fram en färsk nyhet från Keestrack, den radiella stackläggaren S1e, en maskin där både drivning och vridning sker i stackläggarens bakre del.

En ny motvikt ska göra det möjligt att placera vridpunkten direkt under inmatningsfickan, detta ska i sin tur göra det enklare att skapa platseffektiva stackar, uppger Fredheim Maskin.

Företaget utlovar också att stackläggaren kan pendla i sidled utan att inmatningsfickans position förändras, produktiviteten ska också öka eftersom hjullastaren får mer utrymme.

En annan nyhet var att företaget nu hyr ut Sandviks maskiner.

– Det har redan gått ut ett par maskiner, vi hyr ut till alla som behöver, på kort eller lång tid – käftkrossar, spindelkrossar och konkrossar i olika storlekar samt ett stort antal redskap, säger Per Olav Fredheim.

Uthyressortimentet utgörs av Sandviks heavy duty-segment av mobila krossverk men också mindre Sandvik-krossar, sorteringsverk och krossar från Keestrack ska finnas för uthyrning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094