23948sdkhjf

Hon blir chef för Skånes sjukvård

Pia Lundbom blir hälso- och sjukvårdsdirektör i region Skåne.

Pia Lundbom är sedan september 2018 tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör och utnämningen innebär att hon fortsätter arbetet med att utveckla den skånska vården som chef för Region Skånes hälso- och sjukvårdsavdelning.

– Pia har en gedigen kunskap och lång erfarenhet med mycket goda resultat som ledare i Region Skåne och jag har stort förtroende för hennes förmåga att leda och företräda regionens arbete när det gäller framtidens hälso- och sjukvård. Vi står inför många utmaningar inom Region Skåne och utnämningen av Pia är en pusselbit för att vi ska kunna ta oss an dessa med invånarnas behov i fokus, säger regiondirektör Alf Jönsson i ett pressmeddelande.

Pia Lundbom har arbetat i närmare 30 år inom Region Skåne i olika roller. Hon har tidigare bland annat varit förvaltningschef för sjukvårdsförvaltning Kryh och haft ledande positioner vid regionövergripande funktioner och Centralsjukhuset i Kristianstad. Hon har också arbetat som operationssjuksköterska och med utbildningsansvar på dåvarande Universitetssjukhuset i Lund.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få fortsätta leda hälso- och sjukvårdsavdelningen och tillsammans med alla involverade arbeta vidare med att utveckla den skånska sjukvården som inom många områden är nationellt och i vissa delar även internationellt ledande. Skånsk hälso- och sjukvård har oerhörda möjligheter, inte minst genom digitalisering och den omställning som vi står inför. Det finns också stora utmaningar som vi måste arbeta med för att ge våra patienter en ännu bättre vård i framtiden, kommenterar Pia Lundbom sitt nya jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125