23948sdkhjf

Möblerar om i polyamidverksamheten

Evonik omorganiserar verksamhet för inom polyamidgruppen. 

Specialkemikalieföretaget har redan påbörjat byggnationen av ett nytt anläggningskomplex för PA 12, och expanderar samtadigt sin produktion av transparenta polyamider vid Marl Chemical Park. Som en del av omorganisationen kommer Evonik att dra sig tillbaka och avyttra sin PPA-verksamhet i tyska Witten. 

-Omorganisationen sker till följd av att vi kommer att koncentrera vår produktion och innovativa styrkor på specialmaterial för lovande applikationer på attraktiva marknader som lättviktsmaterial, additiv tillverkning och kompositer. Detta kommer att ge oss en solid grund för kontinuerlig tillväxt, säger Ralf Düssel, chef för affärsområdet High Performance Polymers Business vid Evonik.  

Den nya anläggningen för PA 12 i tyska Marl, är en investering på cirka 400 miljoner euro, och innebära att företaget ökar sin totala kapacitet för PA 12 med över 50 procent. Byggstart är planerad till första halvåret 2021. 

Parallellt expanderar Evonik sin produktion av transparenta polyamider vid i Marl. Denna utbyggnad planeras vara färdigställd under första kvartalet 2020. Förändringen kommer att fördubbla specialkemikalieföretagets övergripande kapacitet för högpresterande material. 

Vad PPA-verksamheten beträffar så kommer denna att upphöra och avyttras innan Q1 2020. Verksamhetens drygt 300 anställda kommer erbjudas anställning vid den nya PA 12 anläggningen. 

Källa: Evonik

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

2.234