23948sdkhjf

Siktar på Bussförar-SM 2019

Regerande svenska mästaren i att köra buss, Anders Norell Bergendahl, siktar på deltagande i Bussföra-SM även i år – varvar läkarstudierna med helgjobb som bussförare.

I Bussförar-SM förra året vann Anders Norell Bergendahl en klar seger. Han klarade tävlingens alla moment och drog ifrån de närmaste konkurrenterna i kampen om mästerskapet på Gillingebanan norr om Stockholm 4 september 2018.

Tänker du försvara din mästartitel i årets tävling?

– Ja, det gör jag absolut, jag ska försöka ta mig till finalen även om jag inte jobbar så mycket med att köra buss nu som förr om åren, säger han. Jag är ju student och jag håller precis på att klara av andra året på läkarutbildningen som kräver rätt mycket studietid. Men jag försöker hoppa in på lite helgjobb när det funkar.

– Jag kommer att göra kvalprovet till årets tävling inom kort, sedan får vi se hur det går. Om jag får chansen så ska jag försvara titeln.

Hur var det efter att du vann Bussförar-SM förra året?

– Det var kul, många kollegor tog upp det och jag har fått många trevliga kommentarer. Det blev ju mycket uppmärksammat i radio och andra medier, det är roligt. Fortfarande händer det att folk tar upp det när de träffar mig. Men just nu är det mest pluggande förstås.

Hur går läkarstudierna?

– Bra så här långt. Det är en hel del kvar av de totalt 11 terminer läkarutbildningen omfattar så jag har väl klarat av en tredjedel av de fem och ett halvt år som utbildningen tar. Sen blir det examen.

Så du hinner delta i flera Bussförar-SM innan du blir doktor?

– Så är det men nu siktar jag på att ta mig till finalen av Bussförar-SM 2019! säger Amders Norell Bergendahl.

29 maj kommer rt-forum att redovisa anmälningsläget i Bussförar-SM 2019 och även presentera ett av de mindre bussbolagen som har förare anmälda i tävlingen. För mer information och möjlighet att anmäla deltagande, klicka HÄR!

FATKA/Bussförar-SM 2019

Uttagningstävlingen på nätet pågår fram till och med 21 juni. De 16 bästa går vidare till finalen som körs på Gillingebanan norr om Stockholm 9 september. Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag och tidningarna Res- och Trafikforum. Samarbetspartners är Drivec och Gillinge Stockholms Trafiksäkerhetscenter. Partners är Keolis, Bergkvarabuss, Kommunal, Transdev och Vy (tidigare Nettbuss).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094