23948sdkhjf

Ny säckfabrik invigdes av näringsministern

Vid en ceremoni på måndagen invigde näringsminister Ibrahim Baylan Paxxos nya produktionsanläggning i Malmö. Ibrahim Baylan prisade svenska företags förmåga att utveckla miljösmarta lösningar som kan säljas i hela världen.

Runt 150 personer fanns på plats när Malmöföretaget Paxxo invigde sin nya produktionsanläggning i Malmö. Investeringen på 50 Mkr är den största i bolagets historia och har gjorts för att automatisera och effektivisera produktionen av Paxxos klimatsmarta avfallslösning, men också för att bättre kunna möta den stora efterfrågan. Efterfrågan är i dag högre än Paxxo kan leverera och den nya produktionsanläggningen kan femdubbla kapaciteten.

Vid sitt invigningstal berömde Ibrahim Baylan svenskt näringslivs förmåga att utveckla nya lösningar som är bra för klimatet. Näringsministern pekade på att ett ökat fokus på miljöfrågor kan vara en affärsmöjlighet för de företag som ligger i framkant.

Paxxos system för avfallshantering säljs i dag över hela världen och har blivit branschstandard i bland annat industridammsugare och reningsverk. Upp till 70 % plast kan sparas jämfört med att använda traditionella sopsäckar. Under 2018 sparade Paxxos kunder därför 23 000 ton koldioxid. Det motsvarar vad cirka 7 500 bensinbilar släpper ut på ett år (källa: www.svanen.se).

– Vi är väldigt glada att näringsministern tog sig tid att komma till Paxxo i dag. För oss entreprenörer betyder det mycket att känna att vi har stöd i vårt arbete från regering och myndigheter. Jag är övertygad om att Sverige har mycket att bidra med när det gäller klimatsmarta lösningar över hela världen, även om vi själva är ett litet land, säger Henrik Péters, VD för Paxxo.

I samband med invigningsceremonin uppmärksammades också Region Skåne som genom att använda Paxxos lösningar under 2018 sparade 100 ton plast och 550 ton koldioxid.

Paxxo grundades i Malmö 1980 och har i dag även dotterbolag i USA. Företagets produkter används i industridammsugare, reningsverk och också inom vård, industri, hotell och restaurang. Bolaget ägs i sin helhet av familjen Péters.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063