23948sdkhjf

Nya krafter i Svenska Förpackningsgillet

Svenska Förpackningsgillet hade årsmöte den 18 maj och valde en ny styrelse. Flera nya krafter tar plats i styrelsen samtidigt som en ny ordförande tar plats i förarsätet.

Årsmötet hölls dagen efter Pack Point Nordic som många av Gillets medlemmar deltog på. Platsen för årsmötet var en ny lokal som Gillet nu har möjlighet att disponera tack vare Malin Karlstedt, ledamot i styrelsen. Lokalen ligger i Vasastan ett stenkast från Odenplan.
Som seden bjuder började mötet med ett föredrag. Zsófia Réger, Förpackningsutvecklare på Axfood, berättade om sina erfarenheter av att anpassa butiksförpackningar för e-handel.

Därefter vidtog den formella delen av årsmötet. Till ny ordförande i ett år valdes Anneli Campbell, ÅF Consulting, som efterträder sin kollega Johan Falkmarken på posten. Anneli är dock inte den enda nya kraften i styrelsen. Nya i årets styrelse är också Kajsa Berggren, vice ordförande, Sofie Nylén, Aktivitetsansvarig och Sofia Erixson, Kommunikatör/Aktivitetsansvarig, alla valda på två år. Till detta ska läggas att flera styrelsemedlemmar sitter kvar ytterligare ett år på sina poster och att två dedikerade suppleanter har ansvar för var sin fokusfråga för Gillet.

Mikael Gällstedt, Gillets avgående sekreterare, föredrog verksamhetsberättelsen och arbetet med Åke Sahlin Stipendiefond. Mötet beslutade att lämna medlemsavgiften på samma nivå som innevarande år, dvs 700 kronor. Medlemskapet i Gillet är personligt och inte öppet för företag eller andra organisationer.

Efter att den formella delen av årsmötet avslutats presenterade Marcus Petersson, Packmarknaden, årets upplägg för golftävlingen Packaging Cup som sedan ett par år är tillbaka i Svenska Förpackningsgillets regi. Packaging Cup startades i Gillets regi av Stig Bergstedt, åldersman i Gillet, som för övrigt deltog på årsmötet tillsammans med sin fru. Stig är en hängiven golfentusiast och fortfarande för sin ålder en mycket duktig golfspelare och deltar i SM-tävlingarna varje år.

Packaging Cup arrangeras i år i samarbete med tidningen Nordemballage och med Packmarknaden som Mediapartner. Fyra partnerföretag har engagerats till tävlingen vilket borgar för högt deltagande, då allt är sponsrat av dessa företag tävlingsdagen. Företagen är Pivac, Piab, EOC Group och Empack-mässan 2019 i Kista.

Mötet avslutades med en brainstormning om möjliga aktiviteter och utveckling av Gillets verksamhet det kommande året.

Svenska Förpackningsgillets styrelse 2019-2020

Anneli Campbell, Ordförande (1 år)

Kajsa Berggren, Vice ordförande (2 år)

Malin Landerstedt, Sekreterare (1 år)

Pim Bruun, Kassör (1 år kvar)

Sofie Nylén, Aktivitetsansvarig (2 år)

Christian Håkansson, Webbansvarig (1 år)

Sofia Erixson, Kommunikatör/aktivitetsansvarig (2 år)

Kristina Rydberg, ordinarie (1 år)

Mikael Gällstedt, ordinarie (1 år)

Malin Karlstedt, ordinarie (1 år)

Kerstin Fahlskog, suppleant (1 år)

Magnus Sidling, Suppleant  (1 år)

Övriga förtroendeuppdrag

Valberedning

Marcus Petersson (sammankallande) (1 år)

Maria Ahlvik (1 år)

Kicki Andersson (1 år)

Revisorer

Ingvar Gradén, sammankallande (1 år)

Bo Wallteg (1 år)

Marcus Petersson (suppleant) (1 år)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063