23948sdkhjf

Fokus på rugby för Polarcool

Polarcool samarbetar med Nisus Medical i sin etablering i Storbritannien och Irland. Detta blir bolagets första satsning på en större marknad.

Inträdet för Polarcool i Storbritannien inleds med fokus på rugby och avsikten är att i förlängningen bredda närvaron till övriga idrottsgrenar.

Nisus Medical är verksamma inom Storbritannien och Irland och specialiserar sig på att hjälpa internationella tillverkare att introducera medicintekniska produkter i Storbritannien och Irland.

Hjärnskakningar inom rugbyn i Storbritannien är ett allvarligt problem och behovet är stort av innovativ utrustning för att mildra dess allvarliga konsekvenser. Därtill förväntas rugbyklubbarna kunna nyttja Polarcap system i fall av repetitiva slag som tydligt visat sig ha neurologiska konsekvenser. Rugbyn är tillsammans med fotboll de största idrottsgrenarna i Storbritannien och Irland med cirka 2,3 miljoner utövare på junior och seniornivå.

Tillsammans kommer Nisus medical och Polarcool arbeta dels gentemot de professionella lagen i Rugby league och Rugby union, dels skolor och universitet vilka utgör en bred och omfattande marknad, och därtill flertalet andra rugbyorganisationer och klubbar runtom regionen.

Nisus ser stor potential i Polarcap system och understryker att de bedömer den potentiella lönsamheten vara mycket god. Genom inträdet i Storbritannien och Irland beräknar Polarcool avsevärt öka antalet installerade system och intäkter under perioden 2020-2021, då det finns fler än 80 lag enbart i den mest mogna kundkategorin- landslag och högsta tävlingsserier. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.281