23948sdkhjf

Glasögonen som talar

En liten kamera som du fäster på glasögonen hjälper dig att läsa upp det du själv har svårt att tyda. Bara håll upp fingret och peka på texten.

OrcamMyReader är ett genombrott inom text-till-tal enheter som du alltid bär på dig, skapad för personer med synnedsättning eller dyslexi. Den intuitiva, lätta kameran läser snabbt och diskret upp tryckt och digital text – från alla ytor.

Programvaran, som finns inbakad i en liten kamera som man fäster på sidan av ett par glasögon, svarar direkt på enkla gester vilket gör den till ett lättanvänt vardagshjälpmedel – oavsett om det handlar om att läsa en tidning eller en bok.

Användaren lyfter fingret framför sig och pekar i luften på den text som man vill ha uppläst. Det kan vara en vägskylt, en datorskärm, tidning, bok eller kanske vad det står för destination längst fram på bussen.

Kameran är mycket lätt och fästes på skalmen på ett par glasögon. Kameran tar ett snabbt kort på den texten användare pekar på, och genast börjar den läsa texten: tidningar, böcker, restaurangmenyer, produktetiketter och skyltar. OrCam MyReader fungerar också för digital text på dator och skärmen på en smartphone.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.297