23948sdkhjf

Breddat skydd för håravfallskandidat

Follicum erhåller patentgodkännande i Europa vilket ger ett breddat skydd av bolagets läkemedelskandidat för stimulering av hårväxten. "Europa är en mycket viktig marknad", säger bolagets vd.

Bolaget har erhållit ett officiellt patentgodkännande från Europapatentverket, EPO avseende bolagets breddade patentansökan för stimulering av hårtillväxt.

I och med EPO:s godkännande finns nu ett brett skydd av Follicums peptider i Europa till och med år 2032. Patentet som skyddar bolagets peptider generellt som produkt, och för stimulering av hårväxt specifikt, är en breddning av det första patent runt FOL-005 som Follicum tidigare har fått godkänt.

Patentet omfattar läkemedelskandidaten FOL-005 samt relaterade substanser. Som meddelats tidigare har Follicum även skickat in en patentansökan på en ny formulering vilket kan ge ett förlängt skydd för FOL-005 med ytterligare 8 år.

– Med detta nya godkännande får vi ett bredare skydd. Europa är en mycket viktig marknad och det officiella godkännandet är av stor betydelse för oss. Vi kan tack vare patentet driva hårprojektet vidare utan risk att konkurrenter agerar inom vårt område. Follicum arbetar kontinuerligt med att bredda sin patentportfölj och detta godkännande är ett välkommet besked, säger vd Jan Alenfall i en kommentar.

I två avslutade kliniska studier visade sig FOL-005 vara en effektiv och säker behandling. Redan efter tre månaders behandling kunde en tydlig effekt på hårväxten påvisas. I dessa studier har patienterna doserats med injektioner tre gånger per vecka. Företaget kommer som nästa steg att förbereda en klinisk effektstudie med en topikal formulering av FOL-005 där dos, doseringsfrekvens och behandlingstid ska optimeras. Parallellt kommer företaget att fokusera på att hitta en lämplig utvecklingspartner för FOL-005.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111