23948sdkhjf

Återvinningsframväxten ger medvind för Erema

2018/19 var Eremakoncernens mest framgångsrika verksamhetsår hittills. Koncernen redovisade en omsättning på mer än 180 miljoner euro, vilket var en ökning med 16 procent jämfört med föregående år. 

Under verksamhetsåret 2019/20 kommer koncernen att genomföra vissa personalförändringar på ledningsnivå samt bygga ut huvudkontoret i Ansfelden/Linz, Österrike. 

Plastindustrin genomgår stora förändringar just nu. Under de senaste åren har politiska och frivilliga initiativ lett till att mer pengar investerats i högkvalitativ återvinningsteknik. Exporten av plastavfall till Kina har även slutat, vilket påverkat dessa investeringsbeslut.  

Att Erema lyckats växa så radikalt beror till stor del på vårt förändrade förhållningssätt till återvunnen råvara. Försäljningen av maskinteknik har ökat på samtliga återvinningsmarknader: efterkonsumtion (förorenad och använd plast), internt och industriellt (rent produktionsavfall) och återvinning av flaskor (PET, matkontaktkvalitet). I det senare fallet har företagets inkommande order nästan tredubblats jämfört med tidigare år och efterfrågan är hög på såväl Eremas teknik Vacurema som Vacunite, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

 Manfred Hackl, vd för Eremakoncernen är nöjd med hur försäljningen utvecklats såväl inom den egna som den industriella sektorn. 

-Vi trivs med att arbeta när våra kunder. Det gör det möjligt för oss att förstå kundens utmaningar och utveckla lämpliga lösningar, säger Michael Heitzinger, vd för Erema GmbH. 

Under våren så kommer Klaus Feichtinger att på egen begäran kliva av som vd för Erema GmbH. Han kommer dock att fortsätta som chef inom området för IP och ny teknik. Tillsammans med koncernchefen Manfred Hackl kommer Horst Wolfsgruber att gå in som finansdirektör (CFO) och ta över ansvaret för den strategiska planeringen och löpande utvecklingen av hela koncernen.

För att kunna koncentrera sig fullt ut på denna koncernuppgift så lämnar Manfred Hackl det operativa ansvaret för dotterbolaget EremaMarkus Huber-Lindinger går in som ny vd och tar över ansvaret för områdena teknik och produktion. 

-Vi är övertygade om att denna fördelning av uppgifter kommer att göra det möjligt för oss att möta de många utmaningarna, både vad gäller storleken på vår koncern och respektive dotterbolag på grund av de snabba förändringarna i branschen, säger Hackl och Heitzinger. 

Expansionen av huvudkontoret i Ansfelden/Linz beror också på den ökad efterfrågan. I slutet av mars påbörjades byggnationen av ytterligare produktions- och kontorslokaler, vilka ska stå inflyttningsklara våren 2020. 

Källa: Erema Group

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.075