23948sdkhjf

Aptean förvärvar Optiware

Optiware gick samman med API Maintenance Systems A/S och Axxos Industrisystem AB. Nu tar Aptean över Optiware.

Aptean är en global leverantör av affärskritiska programvarulösningar. Optiware levererar system för Overall Equipment Effectiveness (OEE) och Enterprise Asset Management (EAM). Förvärvet utökar Apteans kapacitet på den europeiska marknaden.

Optiwares produkter levererar produktivitetsförbättringar och optimalt utnyttjande av produktionsresurser, samt stöder globala företags utveckling mot Industri 4.0 och Smart Manufacturing. Systemen API PRO EAM och Axxos OEE erbjuder tillsammans uppkoppling av produktionsutrustning, verktyg för uppföljning av effektivitet och stöd för förbättringar, tillsammans med en flexibel EAM-lösning.

- Den europeiska marknaden är ett viktigt strategiskt tillväxtområde för Aptean. Optiwares kapacitet kommer att bidra till vår tillväxtstrategi genom att utöka både vår portfölj av tillverkningssystem och vår närvaro på europeiska marknader. Med sitt starka fokus på effektivitet, driftsäkerhet och produktivitet ser vi att Optiware passar perfekt in med våra lösningar, säger TVN Reddy, vd på Aptean.

Michael Ries, vd på Optiware, kommenterar affären så här:

- Vi tror att toppmodern funktionalitet, synlighet och rörlighet är förutsättningar för att tillgodose våra kunders behov - och att vår förståelse, erfarenhet och våra visioner är det som gör den verkliga skillnaden. Genom gå in i Aptean och bli en del av en större organisation kommer vi få tillgång till stor förmåga och vi kommer att dra nytta av Apteans kompetens på marknaden.

Optiware har sitt huvudkontor i Danmark och har cirka 100 medarbetare i Europa, Asien och USA. Dessa kommer att bli en del av Apteans organisation. Finansiella villkor för försäljningen kommer inte att avslöjas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078