23948sdkhjf

Ett års arbete återstår

Jätteprojektet i Norvik är ett steg närmare invigning – den 2 maj 2020 är det dags.

Om precis ett år, den 2 maj 2020, ska Stockholm Norvik Hamn stå redo att ta emot det första fartyget – då ska den nya godshamnen invigas.

Det berättar Stockholms Hamnar i ett pressmeddelande.

Innan dess återstår en hel del arbete, den sista större bergknallen sprängdes bort i mitten av april och två tredjedelar av det berg som sprängs i projektet har återvunnits i hamnplan, kajer, banvall,  betonggjutning med mera.

– Det är fantastiskt att nedräkningen nu börjar på allvar. Det här är ett stort projekt som är mycket välplanerat. Vi har en otrolig projektorganisation på plats som håller både tidplan och budget. Det känns mycket tryggt, säger Thomas Andersson, vd på Stockholms Hamn, i pressmeddelandet.

Stockholms Hamnar konstaterar att en fjärdedel av hamnplanen är stensatt och klar och att det växer fram uppemot 1500 nya kvadratmeter varje dag.

Den första byggnaden av fem, tullvisitationen, är färdig. Ett nytt järnvägsspår ska också dras mellan Stockholm Norvik Hamn och Nynäsbanan dras – en järnväg som delvis ska gå i en tunnel som beräknas vara färdig om några veckor.

– Om ett år slår vi upp portarna till Stockholm Norvik Hamn, Sveriges nya godshamn. Det är inte ofta det byggs helt nya hamnar, så intresset från framförallt kunder, men även politiker, byggbranschen och allmänheten är stort, säger Magnus Sjöberg, projektchef på Stockholms Hamnar, i pressmeddelandet.

"Det blir ett jäkligt kul projekt, det är mycket att bita tag i!" Läs gärna Leveranstidningen Entreprenads reportage om JM Entreprenad, som kämpade på med en tekniskt avancerad del av hamnbygget 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064