23948sdkhjf

Nanologica får USA-patent. ”En milstolpe”

Bolaget får patent i USA som skyddar teknologin för leverans av tillväxtfaktorer för stamcellsbaserad terapi.

Patentet skyddar Nanologicas teknologi för leverans av tillväxtfaktorer för stamcellsbaserad terapi och ger bevis för lyckad överföring av forskning från in vitro till in vivo för regenerering, långtids-överlevnad och differentiering av motorneuroner vid kombination med tillförsel av tillväxtfaktorer. Detta betraktas som genombrottsforskning inom stamcellsområdet och bedöms ha stor potential inom det neurodegenerativa sjukdomsområdet.

– Det här patentet är en milstolpe för Nanologica och det är glädjande att vi nu har validering av och patentskydd för vår teknologiplattform för leverans av biologiska molekyler inom ett så viktigt medicinskt område. Patentet är en del av vårt strategiska arbete med att bygga en stark patentportfölj för kliniskt relevanta tillämpningar, säger Adam Feiler, CTO Nanologica i en kommentar.

Nanologica grundades 2004 och är ett nanoteknikbolag som utvecklar nanoporösa silikapartiklar. Det amerikanska patentet är giltigt till och med 2031 med eventuell möjlighet till förlängning med 5 år.

– Detta är tidiga studier men det bekräftar att Nanologicas plattform är säker, lätt att använda och ger pålitliga resultat för in vivo-leveranser, vilket är ett perfekt komplement till mitt forskningsområde som omfattar stamcellsregenerering och neurodegenerativa sjukdomar, säger professor Elena N. Kozlova som genomförde studien vid Uppsala universitets biomedicinska centrum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064