23948sdkhjf

Cramochefer utbildas i arbetsmiljö

Samtliga chefer och skyddsombud i Cramo ska under året genomgå en tvådagarsutbildning inom arbetsmiljö. Målet är att bidra till trygga arbetsplatser för medarbetare och kunder.

Syftet är att höja kunskapen och skapa engagemang kring arbetsmiljöarbetet. Genom detta skapar vi förutsättningar för att jobba proaktivt och minimera risker, säger Martin Freland, chef för Operational Excellence på Cramo

Med målet att skapa trygga arbetsplatser för sina medarbetare och kunder väljer Cramo att under 2019 stärka sina chefers och skyddsombuds kompetens inom arbetsmiljö. Det sker genom en tvådagars utbildning där teori varvas med fallbeskrivningar från verksamheten.

Utbildningen ska medverka till att antalet olyckor och tillbud minskar, men väl så viktigt är att säkerställa att samtliga chefer i organisationen har rätt kunskap och verktyg för att kunna jobba proaktivt och minimera risker framåt. Ytterligare ett väsentligt mål är att kursdeltagarna ska bli bättre på att skapa engagemang kring arbetsmiljöarbetet som omfattar både fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande och som bedrivs i samverkan mellan arbetsgivare, arbetstagare och skyddsombud.

Företaget lyfter även fram betydelsen av ett öppet arbetsklimat med gemensamma värderingar hos företagsledning, chefer och medarbetare, något som ska uppnås med hjälp av ett ständigt pågående arbete som handlar om attityder och hur vi beter oss mot varandra.

Arbetsmiljön på Cramo ska präglas av öppenhet och tillit, där alla känner sig välkomna och behandlas med respekt. För oss är det en självklarhet att fortsätta jobba med frågor som rör den organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Vi är varandras arbetsmiljö och har ett gemensamt ansvar i att alla känner sig inkluderade. Det är också en förutsättning för att skapa en arbetsplats som är attraktiv, där våra medarbetare trivs, mår bra, är engagerade och motiverade, säger Linda Ahlerup, chef för HR på Cramo AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.485