23948sdkhjf

Coop-vd petas

Fri Köpenskap kunde för en månad sedan, den 25 mars, berätta att Coop Kristianstad Blekinge och Kågeröds Handelsförening planerar att fusionera.

Orsaken beskrevs som att Kågeröds Handelsförening är i ett omfattande investeringsbehov, bland annat på grund av EU:s F-gasförordning som tvingar fram ett byte av kylar och frysar innan den 1 januari 2020. 

Med insikt i föreningens omsättning och resultat ses det som orealistiskt att kunna genomföra detta på egen hand, berättade Mats Stedt, vd för Kågeröd Handelsförening.

Nu, en månad senare, står det enligt Kristianstadbladet, klart att Richard Hedsand, vd på Coop Kristianstad Blekinge får gå med omedelbar verkan.

Vi hade olika uppfattning om hur man driver föreningen framåt. Det blev ett gemensamt beslut där vi förklarade för varandra att vi inte såg på saken på samma sätt, säger Doris Gustafsson ordförande i styrelsen för CKB till tidningen.

De olika uppfattningarna bekräftas enligt tidningen också av Richard Hedsand själv. En tillförordnad vd beräknas ansluta redan inom några veckor.

– Sedan kommer vi att gå ut och söka en ny vd den vanliga vägen med hjälp av rekryteringsfirma och annonser, säger Doris Gustafsson till Kristianstadbladet.

Avgångsvederlaget blir 12 månader samtidigt som Richard Hedsand förbjuds att ingå i konkurrerande verksamhet de närmaste sex månaderna. I ett bolag av motsvarande storlek ligger vd-lönen enligt Kristianstadbladet oftast runt 150 000 kronor.

– Jag tror vi ligger på den nedre skalan om man går till vad vd:ar i företag med vår omsättning tjänar. Vi har inte någon egennytta av att våra tjänar bäst, säger Doris Gustafsson.

Richard Hedsand tror inte att det blir några problem att hitta nytt jobb.

– Jag har många intressanta projekt på gång och flera har hört av sig, säger han till Kristianstadbladet.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141