23948sdkhjf

SMP tror på fortsatt tillväxt

SMP Parts utvecklas bra i Centraleuropa. Förra året ökade omsättningen i det tyska bolaget med 7,5 procent till cirka fem miljoner euro, enligt företagets vd Franz-Josef Bellinghausen som hoppas på 5,5 miljoner euro i år.

SMP Parts tyska bolag har i dag åtta anställda, varav fem på heltid. Franz-Josef Bellinghausen hade stora förväntningar redan inför Bauma, och med det gensvar som fanns på mässan lär förutsättningarna för en fortsatt försäljningsökning i framför allt Tyskland och Österrike vara goda.

Vi har inte bara de traditionella SMP-produkterna utan kompletterar det med en del produkter som vi konstruerar, men inte tillverkar själva. I synnerhet gäller det tillbehör som används av järnvägsentreprenörer, en yrkesgrupp som vi har mycket kontakt med. De har behov av en hel del specialutrustning som vi försöker tillgodose, något som också bidrar till att vi i dag är marknadsledande på tiltrotatorer till spårbundna maskiner i både Tyskland och Österrike, säger Franz-Josef Bellinghausen.

På Bauma var det ändå mycket fokus på företagets numera åtta tiltrotatormodeller som täcker maskinstorlekar från 1,8 till 30 ton.

Vi visar samtliga modeller, men framför allt vill vi lyfta fram vår nya ”Benjamin”, ST4 som är anpassad till minigrävare på 1,8-4 ton. Storleken är mycket efterfrågad av bland annat trädgårdsmästare. Vi visar också vår hydrauliska snabbkoppling som är kompatibel med såväl Oilquicks som Steelwrists modeller. Tillsammans med vår Hardlock-teknologi som låser redskapen både fram och bak når vi en säkerhetsnivå som vi tror att marknaden verkligen kommer att uppskatta.

Franz-Josef Bellinghausen tror också mycket på en grip-utrustad skopa som kan användas med eller utan tiltrotator.

Produkten beskrivs som den första renodlade gripskopan i företagets historia och är fullt kompatibel med förtagets snabbkopplingssystem kallat fast oil connection. Tänkbara arbetsuppgifter är sättning av kantstenar, rörläggning, stolpresning och att hålla fast stammen vid trädfällning.

Vi har egentligen återupptagit en gammal idé som vi vidareutvecklat och presenterar i en helt ny form. Därmed kan vi erbjuda ett alternativ till de Swingotiltägare som i dag saknar grip på tiltrotatorn. Rent tekniskt är gripens armar så konstruerade att de inte är i vägen vid grävarbeten och blir därför heller inte skadade. Lösningen ökar effektiviteten på byggarbetsplatsen samtidigt som den också minskar behovet av en extra person som arbetar i maskinens omedelbara närhet, säger Franz-Josef Bellinghausen.

Såväl gripskopan som den lilla tiltrotatorn får svensk premiär på Maskinexpo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079