23948sdkhjf

Transdev leder Bussförar-SM

Bussförar-SM 2019 har startat och just nu är det Transdev som kan redovisa flest anmälda bussförare – totalt hade 166 anmält deltagande 23 april.

Nu börjar anmälningarna rulla in till årets upplaga av Bussförar-SM, tävlingen om att bli svensk mästare i att köra buss. Bussförar-SM är också till för att lyfta bussföraryrkets status och locka fler till det, något som sannerligen behövs i hela landet – det kommer att fattas drygt 7 000 bussförare inom de närmaste två åren.

Bussförar-SM är öppet för alla bussförare i Sverige och många av de svenska bussbolagen jobbar aktivt för att få sina egna att anmäla deltagande. Mer information om tävlingen och hur man anmäler deltagande, KLICKA HÄR!

Just nu, 23 april, har 166 bussförare anmält sitt deltagande genom att göra det internetbaserade uttagningsprovet. Transdev har fått flest anmälda så här långt och tar därmed ledningen i anmälningsligan följda närmast av Nobina och Keolis. Alldeles bakom Keolis finns ”doldiskoncernen” Björks & Bybergs.

Det kommer att bli en spännande tid fram till dess att möjligheten att anmäla deltagande slår igen, vilka bussbolag får med flest anmälda bussförare – dels totalt, dels i förhållande till sin storlek?

Rt-forum kommer att redovisa läget med jämna mellanrum ända fram till midnatt 21 juni. Straxt därefter kommer vi att presentera de 16 finalisterna som ska göra upp om titeln på Gillingebanan i Vallentuna 9 september.

Här nedan redovisas alla bussbolag med minst två anmälda bussförare

Transdev (inkl Merresor och Flygbussarna) 33

Nobina 26

Keolis 23

Koncernen Björks & Byberg 22

Nettbuss 9

Bergkvarabuss 9

VS & Perssons Bussar* 8

Arriva 6

Björks Buss* 5

Bybergs & Norin* 5

Merresor (inkl Flygbussarna) 3

Svealandstrafiken 3

KR Trafik* 2

Lindbergs Buss* 2

VL (Västmanlands lokaltrafik) 2

*) Företag som ingår i koncernen Björks & Byberg

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081