23948sdkhjf

Hybricon förlorar Skellefteå

Skellefteå Buss har meddelat ny tilldelning gällande sex stycken 12 meters elbussar som ska gå i Skellefteås stadstrafik – nu går kontraktet till Wist Last och Buss i stället för till Hybricon som vann den ursprungliga upphandlingen.

Skellefteå Buss har meddelat att tilldelning har skett till en annan leverantör efter överklagande till och beslut av förvaltningsrätten, nu går det kommunala bussbolagets tilldelning i stället till Volvoåterförsäljaren Wist Last och Buss. Detta efter en långdragen process där Hybricon först vann upphandlingen i januari i år. Sedan sköts tiden för överprövningen fram flera gånger tills en sådan kom in från Volvoåterförsäljanden Wist Last och Buss i elfte timmen som nu vunnit kontraktet och i så fall skulle det alltså bli sex styckten 12-meters elbussar från Volvo Bussar som kommer att rulla i den framtida stadstrafiken i Skellefteå. 

Det har varit många turer i Skellefteå Buss upphandlingar av sex 12-meters elbussar till sin stadstrafik, en affär värd 35 miljoner kronor som naturligtvis suttit fint för Hybricon som längre dragits med ekonomiska svårigheter.

Efter att Wist Last och Buss överklagat bestämde förvaltningsrätten att upphandlingen skulle göras om, ett beslut som Hybricon i sin tur överklagade till kammarrätten i Umeå. Men kammarrätten fastställde Förvaltningsrättens beslut i ärendet – upphandlingen gjordes om, en upphandling som Hybricon kunde vinna igen.

Så blev det alltså inte. I stället tog en annan aktör hem upphandlingen. Historien slutar dock inte här, nu har Hybricon aviserat att de kommer att begära överprövning också av det nya beslutet som kommunägda Skellefteå Buss fattat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063