23948sdkhjf

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

Pariserhjulet är en del av Super Skypark och är placerat på taket till köpcentret T1 Mall of Tallinn. Skywheel of Tallinn tar besökarna till en höjd på 120 meter över havet, där de kan njuta av en panoramautsikt över huvudstaden.

Det här är en dröm som går i uppfyllelse och vi är stolta över att nu kunna informera om att Skywheel of Tallinn nu har öppnat. Skywheel är en extraordinär och unik attraktion och ger extra charm åt Tallinns silhuett. Allmänheten har visat stort intresse och en positiv inställning till projektet. Vi är glada över att djärva initiativ uppskattas, säger Allan Remmelkoor, vd för T1 Mall of Tallinn.

T1 Mall of Tallinn är det första köpcentret i Europa som har installerat ett pariserhjul på taket. Alar Kajari, chef för företaget som driver Super Skypark, tillägger att pariserhjulet inte bara kommer att locka besökare till det nya köpcentret, utan att det också är ett landmärke som förhoppningsvis kommer att öka turismen till Tallinn och Estland i allmänhet.

– Vi litar på att pariserhjulet och Super Skyparks nöjescenter är både nya och unika attraktioner för vår huvudstad och att de kommer att medföra ett stort antal utländska besökare, främst familjer, som kanske vill stanna längre i Estland för att njuta av denna möjlighet, säger Alar Kajari

En standardgondol i Skywheel of Tallinn rymmer upp till sex personer och har åtkomst för rullstolar. En av de 27 gondolerna är en privat VIP-gondol med personlig service. Standardturen i pariserhjulet varar i 12 minuter, under vilken tre varv över staden hinns med. En tur i VIP-gondolen tar en halvtimme. Pariserhjulet för Super Skypark har skräddarsytts av det holländska familjeföretaget Mondial Rides.

Kunderna som bokar VIP-gondolen behöver inte stå i kö utan kan vänta på vår mysiga takterrass, tills vår ledsagare kommer för att ta dem till pariserhjulet vid överenskommen tid. Då har gondolen förberetts och ledsagaren hjälper dem gärna att öppna champagnen, säger marknadschefen för Super Skypark, Tarvo Sarmet

Skywheel of Tallinn är öppen varje dag mellan 10:00 till 22:00. En standardbiljett kostar 10 euro. Biljetter kan köpas i biljettkontoret eller i Super Skypark-butiken samt i T1-informationskioskerna. Grupper bör boka i god tid för att säkra att alla får plats i attraktionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063