23948sdkhjf

BillerudKorsnäs - bra försäljning men svag vinst

Billerud Korsnäs delårsrapport visar att rörelseresultatet uppgick till 640 miljoner kronor och rörelsemarginalen blev 9,8 procent för det första kvartalet 2019.

Det justerade rörelseresultatet blev 653 miljoner kronor och den justerade rörelsemarginalen uppgick till 10 procent. Infront Datas sammanställning av fyra analytikers prognoser för rörelseresultatet låg i genomsnitt på 648 miljoner kronor och på en rörelsemarginal om 10,3 procent.

Resultat före skatt blev 606 miljoner kronor för det första kvartalet. Analytikerna hade i genomsnitt räknat med ett resultat före skatt på 603 miljoner kronor.

Försäljningen uppgick till 6.504 miljoner kronor för perioden. Snittestimatet låg på 6.298 miljoner kronor.

Enligt vd Petra Einarsson går upprampningen av KM7 i Gruvön som planerat och att provkörningar av maskinen pågår. Denna kartongmaskin med en kapacitet på 550 000 ton är en av världens mest moderna produktionsanläggningar, vilket gör BillerudKorsnäs väl positionerat för att möta den ökande efterfrågan på hållbara förpackningslösningar. Hon meddelar också att kvartal två kommer att följas av god efterfrågan.

- För det andra kvartalet är vår bedömning att efterfrågan på våra produkter kommer att vara fortsatt god och vi väntar oss att våra orderböcker kommer att förbli stabila. Vi förväntar oss dock att prispressen kommer att öka och fokuserar på att bevara nuvarande prisnivåer. Vi förväntar oss en oförändrad marknadsefterfrågan på massa och att de totala fiberkostnaderna kommer att plana ut på höga nivåer, säger Petra Einarsson i rapportens vd-ord.

Enligt Petra innebär marknadstrenderna, på längre sikt, ge stora möjligheter till fortsatt tillväxt.

- Vi är väl positionerade med ett brett erbjudande av innovativa och hållbara förpackningar och lösningar. Efterfrågan på ett komplett erbjudande där hållbarhet i materialen är en central del växer. Förpackningar får en allt viktigare roll i många varumärkes­ägares strävan att stärka sina produkters konkurrenskraft. Detta ger oss fortsatt stark tilltro till våra produkter och vår utveckling, säger Petra Einarsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.394