23948sdkhjf

Janne Hirsikangas klar för Europafinal

Första svensken vidare – Europafinalen nästa för mästarföraren Janne Hirsikangas. 

Om knappt ett år, i mars 2020, går finalen i Cat Operator Challenge. Redan nu har svenske Janne Hirsikangas kommit ett steg närmare att få vara med där – genom att kvalificera sig till Europafinalen.

Caterpillars svenska återförsäljare Pon Equipment berättar i ett pressmeddelande att Janne Hirsikangas, med det egna företaget Hirsikangas Gräv och Schakt AB, säkrade sin plats i Europafinalen genom att vinna den första av totalt tre svenska deltävlingar.

Tvåa blev Rickard Gärdlöf och Joakim Arleij kom på tredje plats i tävlingen som arrangerades i samband med ME:s invigningsdagar i Bålsta 3-5 april.

Janne Hirsikangas har inte tävlat förut i Caterpillars förartävlingar, han har dock en gedigen meritlista som tävlingsförare och har till exempel vunnit svenska Case Rodeo 2015, han var också med i laget som vann Europafinalen i Case Rodeo 2017 i Paris.

Caterpillars förartävling har genomförts förut, den här gången är dock den första då tävlingen genomförs på en global skala och finalen genomförs på jättemässan  Conexpo i Las Vegas 2020.

– Med Cat Operator Challenge vill vi hylla mångfalden och skickligheten hos alla förare runtom i världen som bidrar till framgångarna för vår bransch, säger Jessica Nunley, Global Marketing Innovations Manager för Caterpillar Global Construction & Infrastructure Division, i pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet är Cat Operator Challenge öppen för alla oavsett vilka maskiner man kör till vardags.

De två återstående tävlingarna går av stapeln på Load up North i Umeå den 29–31 augusti samt på Entreprenad Live i Knutstorp den 12–14 september.

Europafinalen  genomförs i i Malaga den  8–11 oktober och i mars 2020 är det dags för den globala finalen i Las Vegas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098