23948sdkhjf

Rullpack byter ägare

Rullpack i Reftele har köpts upp av plastföretaget Plasta, i Litauen. Den nya ägaren väntas göra stora investeringar i den småländska fabriken.

Det litauiska företaget köper bolaget av Rullpacks tidigare ägare investeringsföretaget Holtback Group. Holtback Group behåller bolaget som äger fastigheten där produktionen sker.

Enligt allabolag.se så nådde Rullpack en omsättning på 210 miljoner kronor 2017, men visade ett negativt resultat. Bolaget har drygt 50 anställda. Rullpacks vd Jan Månesköld säger till Värnamo nyheter att bolaget under 2018 nådde en rekordomsättning på 216 miljoner kronor.

Rullpack AB och AB Plasta arbetar båda med tillverkning av säckar, påsar och kassar. Plasta är en stor aktör på den europeiska marknaden. Bolaget har cirka 500 anställda vid sin fabrik i Litauen. Tillsammans så kommer de båda bolagen att nå en omsättning på cirka 500 miljoner kronor.  

Genom affären skapas logistikfördelar för Plastas produkter producerade för den nordiska marknaden. Samtidigt så öppnas en större exportmarknad nu upp för Rullpack, via Plasta, skriver Rullpack i ett pressmeddelande.    

Fabriken i Reftele kommer att utvecklas vidare genom investeringar i produktion och satsningar för att skapa en lager och logistikbas för Plasta i Norden. Ledningen i Rullpack kommer att driva bolaget vidare som tidigare. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094