23948sdkhjf

Maskin-Mekano söker Europakontakt

Redan halvvägs in på mässveckan kunde Daniel Smedenman, vd på Maskin-Mekano, konstatera att ett flertal företag var mycket intresserade av att representera de svenska sorteringsverken på sina respektive hemmamarknader.

När Maskin-Mekano i år valde att ställa ut på Bauma för första gången var målet framför allt att hitta lämpliga återförsäljare. Det Jönköpingsbaserade företaget har vuxit ur den svenska kostymen och Daniel Smedenman är helt övertygad om att årets Bauma kan bli ett rejält avstamp för en allvarligt menad satsning på Europa.

Vi har tagit med oss det helt nya sorteringsverket EC03. Det är en Europaanpassad version av vår storsäljare Lv302T3 som är byggd på en lastväxlarram och lanserades för nio år sedan. Framför allt har maskinen blivit betydligt mer kompakt än föregångaren, vilket är en direkt anpassning till europeiska transportbestämmelser, säger Daniel Smedenman.

Lastväxlarramen utlovas ge enkla, snabba och kostnadseffektiva förflyttningar mellan arbetsplatserna. Sorteringsverket har en robust vibrationsmatare som gör att den kan användas till i princip alla typer av sortering. Sikten ska med sina tolv millimeters slag klara att sortera även fuktiga material. Den dieselelektriska driften innebär att utsläpp och bullernivåer hamnar på de låga nivåer som blir allt mer efterfrågade av användarna.

Primär drivkälla är en dieselmotor optimerad för 1 500 varv per minut, men det är framför allt alternativet som dragit till sig det stora intresset.

Det som verkligen uppskattas är möjligheten att använda elmotorn på arbetsplatser där det finns tillgång till elektricitet. I och med att maskinen då blir förhållandevis tystgående och praktiskt taget utsläppsfri kan den användas praktiskt taget överallt, även där omgivningarna är störningskänsliga, säger Daniel Smedenman.

Mässan har börjat väldigt bra för oss. Vi har fått väldigt bra kontakt med både slutkunder och potentiella återförsäljare, det ser riktigt bra ut, säger Daniel Smedenman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111