23948sdkhjf

Stena valutasäkrar Danmarksresan

Svenska kronan försvagas allt mer vilket gör utlandsresan dyrare – nu har rederiet Stena Line tagit ett nytt grepp och inför valutasäkra paketresor till hårdvalutans Danmark.

Intresset för Danmark växer sig allt starkare. I alla fall om man granskar den senaste resestatistiken från Stena Line. Totalt sett har antalet bokningar till Danmark ökat med hela 13 procent jämfört med samma period under föregående år. Detta trots en fortsatt stark dansk krona. För att ytterligare stärka entusiasmen för grannlandet väljer Stena Line nu att valutasäkra sina avgångar.

Den danska kronan har under det senaste året vuxit sig stark gentemot den svenska valutan. Detta har dock inte påverkat svenskarnas lust att ta färjan till Danmark. Rederiets siffror visar nämligen att resorna till Danmark har ökat med 13 procent jämfört med förra året. En ökning som motsvarar närmare 10 000 bokningar.

Någon rädsla för svag svensk krona i grannlandet tycks alltså inte förkomma bland svenskarna men för att ytterligare stärka intresset för Danmark väljer nu Stena Line att valutasäkra sina resor över Kattegatt. Detta genom att sänka priset på paketresor med båt och boende med upp till 20 procent. 

Vi vet sedan tidigare att svenskarna är medvetna konsumenter och därför vill vi nu kompensera för den svaga kronan. Den här sänkningen innebär att danmarksresan blir betydligt billigare och gör att resenärerna får mer pengar över till annat. Valutasatsningen innefattar samtliga linjer till Danmark och kommer även att innefatta prissänkningar på en rad utvalda populära danska turistmål samt shopping och restaurangbesök, säger Mona Ulvåknippa, Route Marketing Manager på Stena Lines Danmarkslinjer.

I samma takt som den svenska kronan försvagats har försäljningen ombord ökat. Jämfört med samma period ifjol har den totala försäljningen ombord på fartygen stigit med närmare 5 procent. En siffra som Stena Line tror kommer att stiga i takt med att sommarens festligheter närmar sig.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063