23948sdkhjf

Senaste nytt från Bauma!

Baumas första dag bjöd på mörka moln och regn i luften. Mässan i sig var desto hetare – här är ett axplock från jättemässans första dag.

München. Case lät täckelset falla för sin nya konceptmaskin Tetra, och aviserade också att de satsar på flytande naturgas snarare än el när det gäller att ersätta den allt mer utdömda dieseln – bara om något år ska gasmotorerna finnas på företagets off highwaymaskiner.

Keestracks svenska och norska återförsäljare Fredheim Maskin lyftes fram som ett föredöme i den belgiska tillverkarens monter – Keestrack noterade till exempel att Fredheim Maskin, med Per Fredheim i spetsen, alltid är på hugget när tillverkaren behöver veta vad kunderna faktiskt behöver, det norska företaget har därför blivit en klippa i produktutvecklingen.

En annan konkret prestation uppmärksammades också: Keestrack konstaterade att Fredheim hunnit sälja 900 maskiner på tolv år – på en tämligen liten marknad.

Keestracks grundare Kees Hoogendoorn hyllade Per Fredheim för denna bedrift som dessutom sammanfaller med Keestracks eget jubileum – tillverkarens maskin nummer 10 000 blev Fredheims Maskin nummer 900

Kees Hoogendorn och Per Fredheim.

Maskinen i fråga blev därför något utöver det vanliga – sorteringsverket målades i guldfärg och utrustades lite extra.

Vi kan också nämna att Huddig gläds åt en pinfärsk tysk framgång, att Rototilt fortsätter att spotta ur sig specialanpassade redskap, till exempel en icke-hydraulisk sorteringsskopa, att Brokk visade upp sin nya minsting – som blivit dubbelt så stark och att Hydrema lanserade små dumprar med hytt.

Leveranstidningen Entreprenad återkommer med fylligare rapporter om detta och MYCKET MER längre fram.

Rototilts nya sorteringsskopa.

Hydremas nya dumprar.

Hans Bergqvist och Lars Sverin på Huddig.

Brokks nya minsting 70 ersätter 60.

Case konceptmaskin Tetra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109