23948sdkhjf

Digital hjälpreda för Volvo släpps på bred front

För snart ett år sedan presenterades en tidig version av den digitala tjänst som underlättar maskinägandet åtskilligt för Swecons kunder. Nu har utvecklingen hunnit så långt att tjänsten kan släppas på bred front.

När My Swecon visades på Svenska Maskinmässan förra året innehöll den bland annat information om kundens maskiner, den möjliggjorde servicebokning och köp av reservdelar. Efter hand har produkten utvecklats och tanken är att den fullt utbyggd ska innehålla allehanda maskin-, service-, support- och ekonomitjänster som gör maskinägandet både enklare och mer effektivt.

Per Björklund, operativt ansvarig för maskiner och inköp på Bellmans Åkeri & Entreprenad i Stockholm, menar att My Swecon faktiskt gör maskinägandet betydligt lättare.

Jag var först av testkunderna att boka in en service via My Swecon. Efter en halvtimme fick jag bekräftelse från Swecon i Spånga, så det fungerar perfekt.

Redan när en projektgrupp började jobba fullt ut med den nya digitala portalen 2017 sattes stor tillit till kundernas erfarenheter. En grupp pilotkunder fick därefter inledningsvis fortsätta använda portalen och bidra till att eventuella kantigheter kunde slipas bort och att utbudet av efterfrågade tjänster fylldes på.

Efter hand har användarna blivit allt fler och nu när tjänsten lanseras på bred front kan kunderna bland annat boka service och se omedelbar information om maskinens drifttimmar, bränsleförbrukning och position.

Ledstjärnan för oss har varit en användarvänlig och kostnadsfri tjänst som gör maskinägandet enklare och mer effektivt. Tjänsten kan användas av alla maskinägare, enda förutsättningen är att kunden har ett kundnummer hos Swecon, säger företagets projektledare Robert Carlsson.

Via en hemsida kan kunden snabbt registrera sig med sitt kundnummer och verifiera sig med bank-ID. Med hjälp av maskinens inbyggda system öppnas dörrarna till en rad viktiga och överskådliga data, via dator eller telefon.

Vi har prioriterat information som är väsentlig för effektivitet och lättillgänglighet, som möjligheten att snabbt och enkelt boka service och se sin servicehistorik samt enkelt följa information kopplad till maskinerna, säger Robert Carlsson, som betonar att produkten långt ifrån är färdigutvecklad.

Ambitionen är att fylla på med än fler funktioner som hanterar och kanaliserar information på ett sätt som både förenklar kundrelationen och förbättrar kundsupporten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125