23948sdkhjf

Han tar över på Karo

Christoffer Lorenzen blir ny vd på Karo Pharma när Peter Blom avgår.

I januari 2019 förvärvade EQT, ett av Europas största private equity-bolag, genom Karo Intressenter, en majoritetsandel i Karo pharma. I samband med att bolaget fick en ny ägarstruktur initierade Peter Blom diskussioner med styrelsen om att avgå som vd.

– Jag känner mig väldigt stolt över det företag jag har varit med och byggt, men nu är en lämplig tid för mig att lämna över till en ny vd, säger Peter Blom i ett pressmeddelande.

Nu står det klart att det är Christoffer Lorenzen, som valdes in i styrelsen i februari, som kliver på jobbet som vd. Han är född 1975 och är närvarande vice vd och ledamot i den verkställande styrelsen för Chr. Hansen Holding, som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Han har en master i marknadsföring från Copenhagen business school och är styrelseledamot i Hamlet protein och vice styrelseordförande för European food & feed cultures association. Han har tidigare varit head of corporate strategy på H. Lundbeck. I februari i år, valdes han in i Karo Pharmas styrelse, ett uppdrag han kommer att lämna i samband med Karo Pharmas årsstämma den 9 maj.

– Jag ser verkligen fram emot att börja jobba på Karo pharma. Det är ett ungt företag i sin nuvarande form, med stor framtida potential. Tillsammans med styrelsen, personalen och våra affärspartners, ser jag fram emot den spännande resa som ligger framför oss. Vi ska fortsätta utveckla företaget och skapa värde för aktieägarna, säger Christoffer Lorenzen.

Christoffer Lorenzen tillträder sin nya position 1 juli 2019. Fram till detta datum, och med omedelbar verkan, tillträder Ulf Mattsson rollen som tillförordnad vd. Ulf Mattsson har jobbat som industriell rådgivare till EQT i över 10 år. Han har tidigare varit vd för bland annat Gambro, Capio och Mölnlycke healthcare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079