23948sdkhjf

Nya data från Alligator

Alligator bioscience presenterar nya prekliniska data för kandidaten ATOR-1144.

Bolaget presenterar nya prekliniska data för läkemedelskandidaten ATOR-1144 vid den vetenskapliga konferensen AACR, American association for cancer research, som hålls i Atlanta.

De nya prekliniska data visar att kandidaten har flera olika angreppssätt: aktivering av effektor-T-celler, avdödning av regulatoriska T-celler och tumörceller, samt via aktivering av NK-celler, vilket kan ge en ökad avdödning av tumörceller.

Dessutom visas att GITR uttrycks på tumörinfiltrerande celler såsom lymfocyter och neoplastiska celler i tumörprover från huvud/hals-, strup-, äggstocks- och hudcancer, samt i B- och T-cellslymfom, vilket är positivt för en direkt tumöravdödning.

– Vi är entusiastiska över att presentera ATOR-1144 i detta vetenskapliga forum. Det är en ny tumörlokaliserande bispecifik CTLA-4-antikropp med potential för aktivering av såväl det medfödda som det förvärvade immunsystemet och därtill med direkt anti-tumöreffekt. Dessa egenskaper kommer sannolikt förstärka varandra, vilket ger ATOR-1144 potential för en överlägsen effektprofil, sade Per Norlén, vd på Alligator Bioscience.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063