23948sdkhjf

April, april!

Ska Skåne få Sveriges sydligaste fjäll och blir det asfaltläggning i 120 km i timmen? Tvingar onda stockholmare göteborgarna att måla om sitt största landmärke? 1 april är en lurig dag!

Aprilskämten haglar kanske inte numera, men några guldkorn står att finna – för hur är det med Volvo egentligen? Lanserar den svenska tillverkaren verkligen  en asfaltläggare som kan lägga sex meter brett i 120 km i timmen?

Det påstår i alla fall företagets svenska återförsäljare Swecon på sin Facebooksida.

En annan luring kommer från ESS Group som lanserar sin största satsning någonsin – ”Ystad Winterland” med Sveriges sydligaste fjäll!

Företaget hävdar att de, tillsammans med NCC, Peab och Skistar projekterar ett nytt stort skidsystem till Ystad Saltsjöbad, med ett 450 meter högt konstgjort fjäll som ska stå klart redan till nästa skidsäsong.

  I dag finns det varken fjäll eller skidsystem i Skåne samtidigt som vi vet att många skalar ner på långa resor både av respekt för miljön men även på grund av restid. Att skapa ett gigantiskt konstgjort fjäll i Skåne tror vi inte bara kommer gynna oss utan hela turistnäringen i Skåne, berättar vd Jonas Stenberg i pressmeddelandet.

Systemet ska få åtta liftar lovar ESS som hävdar att systemet ska hålla öppet 365 dagar om året.

ESS identifierar dock vissa tekniska utmaningar med tanke på Skånes natur och geologi.

Lösningen hittar de i hamnen – där kommunens arbete med dränering och utgrävning av Ystads hamn resulterat i stora volymer av berg och sten som nu ska omvandlas till ett fjäll. Eller inte!

En tredje misstänkt nyhet är att ”Stockholm” tvingar göteborgarna att måla om sitt ikoniska läppstift till Stockholmsblått.

Motivet uppges vara att att en färgpsykolog slagit fast att den röda färgen avskräcker turister.

  Färg har stor inverkan på våra sinnen men även på våra handlingar. Röd färg signalerar fara och gör att vi blir rädda och stressade. Blå färg däremot signalerar lugn och ro och får oss att gå ner i varv, berättar Flora Jaune, miljöpsykolog och färgterapeut, i ett pressmeddelande från  Sveriges Färg och Lim Företagare, branschorganisationen för företag som importerar, tillverkar eller marknadsför färg och lack i Sverige.

SVEFF uppger att det är de som fått det eftertraktade jobbet.

– Vi är otroligt glada över att ha fått det här uppdraget då vi tror att ommålningen kommer göra stor skillnad för göteborgarna. Vi hoppas även att vår insats och expertis på färg kan hjälpa Göteborg att locka fler turister, säger Olof Holmer, vd för SVEFF, i samma pressmeddelande.

En fjärde nyhet som nog bara hör hemma just det här datumet är den att Byggmax utökar sin drive in med plankstek och låter kunden välja virke för bästa resultat.

– Kvaliteten på virket har visat sig totalt avgörande hur köttet smakar. En riktigt bra planka gör att köttets fibrer får en mer grillad arom och saftigare smak, säger initiativtagaren som lämpligt nog heter Karin Aprillo i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063