23948sdkhjf

Startar forskningsprojekt inom datadrivna system

| Av Christer Åkerlundh | UochD | Tipsa redaktionen

Ett licentiatprojekt inom området datadrivna system och BI, Business Intelligence, har startats.

Bakom satsningen står Sigma Technology Solutions och IoTaP, Internet of Things and People, vid Malmö universitet. Internet of Things and People är ett forskningscenter som undersöker hur man kan göra Internet of Things nyttigt och användarvänligt.

Tanken med det tre år långa licentiatprojektet inom företagsforskarskolan Datadrivna system är att sammanföra vetenskap och näringsliv. Sigma Technology Solutions kommer att bidra med erfarenhet inom BI och dataanalys och agera som affärsfrämjande kraft genom mentorskap och nätverksaktiviteter för studenter.

Projektet är delvis finansierad av KK-stiftelsen.

Gustav Erling har gått från att jobba med mjukvaruutveckling till att vara data- och analysspecialist på ledande telekomföretag. Nyligen har han bland annat lett ett projekt som handlade om att hjälpa ett mjukvaruutvecklingsföretag med över 500 anställda att införa ett datadrivet arbetssätt. Gustav Erlings yrkeserfarenheter i kombination med hans kunskaper om big data och maskininlärning gjorde honom till den perfekta kandidaten för det uppdraget.

Under de tre åren som licentiatprojektet omfattar kommer han att kombinera forskning med konsultuppdrag på Sigma Technology Solutions. Programmets vetenskapliga fokus är datadrivna system och beslutsfattande i analysvärdekedjan.:

– I dagsläget använder många organisationer dataanalys som en stödfunktion. Inom den närmaste framtiden kommer både data och analyser emellertid att spela en mer central roll inom affärsutveckling, säger Robert Åberg, enhetschef för Software Design & Digital Services på Sigma Technology Solutions.

Han fortsätter:

- Enligt Gartner kommer 80 procent av alla organisationer att ha investerat i utveckling av dataförståelse 2020. Vi är övertygade om att ett samarbete med IoTaP är ett bra sätt att förbereda oss själva och våra kunder inför denna förändring.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Jubileum i Jönköping

I topp bland hemvändande bolag

IMCD och Lactips ingår nordiskt samarbete

Ny mässa för transportförpackningar

Positionen stärks ytterligare genom nytt förvärv

Peab köper YIT:s nordiska beläggnings- och ballastverksamhet

Affären innebär att Peab tar över cirka 200 strategiskt placerade täkter samt 63 asfaltverk i Norden.

Nyhetsbrev

BewiSynbra förvärvar danska Eurec

De driver konstgjorda muskler med socker

Artificiella muskler av polymermaterial kan nu drivas med energi från glukos och syre på liknande sätt som biologiska muskler. Detta kan vara ett steg mot implanterbara konstgjorda muskler i framtiden.

Återvinningsbar film för MAP-applikationer

Kostnadsbomben - är det fake news?

Kostnadsutvecklingen inom den upphandlade kollektivtrafiken engagerar uppenbarligen - ämnet drog fullt hus när Svensk Kollektivtrafik lyfte frågan i Almedalen.

Ecolean in på den mexikanska marknaden

"Sverige måste bli bättre på sopsortering"

NCC överklagar

NCC förlorade i rätten och ålades att betala nästan 44 miljoner kronor. Nu överklagar företaget.

Ny teknik för råvaruutvinning ur biomaterial

”Läget är allvarligt”

Maskinentreprenörerna tog med sig en av sina hjärtefrågor till Almedalen – kompetensförsörjningen.

Umeåbolag uppköpt av amerikansk jätte

Omröstning om global standard för sexleksaker

Det är nu dags för världen att ta ställning till om det behövs en global standard för sexleksaker. SIS har lämnat världens första standardförslag för design- och säkerhetskrav av sexleksaker till omröstning bland alla medlemsländer.

Almedalsdebatt om egen regi

Under måndagen 1 juli kom Almedalsveckan 2019 igång på allvar med bland annat en paneldebatt om egen regi inom kollektivtrafiken - Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag vill ha konkurrens, andra var emot.

Zalando skiftar till återvunnet

Unilever har knäckt koden med svart plast

Transdev vann miljardkontrakt

Nästa år börjar 160 elbussar rulla i Göteborg, Mölndal och Partille – Västtrafiks omfattande upphandling Transdev vann upphandlingen som är värd många miljarder kronor.

Ägg med posten

Smurfit Kappa har tagit fram en äggförpackning för e-handel för en äggproducent i Latinamerika. Med hjälp av sin eSmart-tjänst har Smurfit Kappa hjälpt producenten att ta sig in på e-handelsmarknaden.

Plus

VDL jagar MAN i Tunga Bussligan

Under en osannolikt bra juni gick det allra bäst för MAN som ryckt åt sig ledningen ännu en gång i Tunga Bussligan 2019 - men värsta tokrycket står VDL för som nu närmar sig täten, det visar Bil Swedens statistik.

Svevias nya sydsvenska ballastchef

Ny vd på SwedenBio

NCC bygger i Linköping

E12 byggs ut för 268 miljoner kronor

260 nya lägenheter ska byggas i Barkarbystaden

Hållbarhetsdebatt på Empack

"Svenska företag måste engagera sig"

Ikea utser ny designchef

XMReality i polskt samarbete

Investerar för snabbare falsning

Ny chef för Svevias asfalt

Äldreboende för 265 miljoner kronor

Däcktillverkare tar sikte på Sverige

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.167