23948sdkhjf

Startar forskningsprojekt inom datadrivna system

| Av Christer Åkerlundh | UochD | Tipsa redaktionen

Ett licentiatprojekt inom området datadrivna system och BI, Business Intelligence, har startats.

Bakom satsningen står Sigma Technology Solutions och IoTaP, Internet of Things and People, vid Malmö universitet. Internet of Things and People är ett forskningscenter som undersöker hur man kan göra Internet of Things nyttigt och användarvänligt.

Tanken med det tre år långa licentiatprojektet inom företagsforskarskolan Datadrivna system är att sammanföra vetenskap och näringsliv. Sigma Technology Solutions kommer att bidra med erfarenhet inom BI och dataanalys och agera som affärsfrämjande kraft genom mentorskap och nätverksaktiviteter för studenter.

Projektet är delvis finansierad av KK-stiftelsen.

Gustav Erling har gått från att jobba med mjukvaruutveckling till att vara data- och analysspecialist på ledande telekomföretag. Nyligen har han bland annat lett ett projekt som handlade om att hjälpa ett mjukvaruutvecklingsföretag med över 500 anställda att införa ett datadrivet arbetssätt. Gustav Erlings yrkeserfarenheter i kombination med hans kunskaper om big data och maskininlärning gjorde honom till den perfekta kandidaten för det uppdraget.

Under de tre åren som licentiatprojektet omfattar kommer han att kombinera forskning med konsultuppdrag på Sigma Technology Solutions. Programmets vetenskapliga fokus är datadrivna system och beslutsfattande i analysvärdekedjan.:

– I dagsläget använder många organisationer dataanalys som en stödfunktion. Inom den närmaste framtiden kommer både data och analyser emellertid att spela en mer central roll inom affärsutveckling, säger Robert Åberg, enhetschef för Software Design & Digital Services på Sigma Technology Solutions.

Han fortsätter:

- Enligt Gartner kommer 80 procent av alla organisationer att ha investerat i utveckling av dataförståelse 2020. Vi är övertygade om att ett samarbete med IoTaP är ett bra sätt att förbereda oss själva och våra kunder inför denna förändring.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nya ägare i Steelwrist

Det svenska investmentbolaget Solix har i dag förvärvat samtliga aktier i Terratech, med de helägda dotterbolagen Steelwrist och SVAB Hydraulik.

Bilister flest bland trafikdödade 2018

Göteborg nästa för Maskinia

Maskinia öppnar ett eget kontor i Göteborg för att möta en ökande efterfrågan på företagets produkter. Det uppdrag som Andresen Maskin haft som återförsäljare de senaste fem åren ska, enligt planerna, vara avslutat till sommaren.

Torka kan förlänga strömavbrott

BM-traktorer populära på Klaravik

Bra fart i Multidocker

Det är riktigt bra fart i Multidocker som redovisar en nära på tredubblad orderingång för 2018. För att effektivisera verksamheten flyttas nu viss produktion från Nederländerna till Sverige. Dessutom ger sig företaget in i renodlad entreprenadverksamhet.

Nyhetsbrev

Här är Industri 4.0 fortfarande baktungt

Starkt första kvartal för SJ

Tågresandet fortsätter att öka och SJ redovisar ett mycket starkt första kvartal – rörelseresultatet mer än fördubblades jämfört med samma period 2018.

Hållbar sjukvård ska gynna svensk export

Unik sambulans i trafik

En ny typ av sjuktransport, en sambulans, börjar nu trafikera rutten Skellefteå och Umeå. Tidigare har patienterna fått åka taxi mellan sjukhusen men nu rullar den specialbyggda bussen.

1

Priset på ett liv – NT-rådet startar podd

Gräv, fyll och kompaktera med samma redskap

Finska Allu hade för första gången någonsin en helt egen monter på Bauma, ett faktum som företaget firade med att visa upp ett gäng nyheter.

Omfattande arbete efter stormen

Kostnaden efter stormen Alfrida uppgår för Vattenfall till 850 miljoner kronor under första kvartalet.

Komatsus första helelektriska grävare

Spännande partnerskap inom robotteknik

Blir ny Marknadsdirektör

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företaget Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

aPak bygger ut lager

Misstänkt sabotage mot Västlänken

Misstänkt skadegörelse på en ledning som leder vatten till Västlänkens arbetstunnel vid Linné i Göteborg har polisanmälts.

Combi Wear Parts utökar sitt nät

Plus

Första Road Showen med Volvo Bussar

Volvo Bussar har åkt till kunderna för att visa upp sina nya turistbussar - de första helt nya från tillverkaren på drygt 20 år.

Översvämningar – ett växande och underskattat problem

– Missar vi översvämningsproblematiken i stadsplaneringen riskerar vi enorm kapitalförstöring då kommuner och medborgare investerar i fastigheter som blir osäljbara samtidigt som inga försäkringsbolag vill försäkra. Det hävdar Gunnar Svensson på Tyréns.

NCC bygger i Bydalen

Starkare lyft utlovas i nya Komatsun

Komatsu har kombinerat power shift och hydrostatdrift i nya hjullastarens steglösa växellåda – något som ska leda till snabbare och starkare lyft lovar tillverkaren.

Bussförare friades

Stenhårt sommarjobb

Lindstål till Stockholms Hamn

Ledare: Ur led är tiden

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Svevia redo för Salas snöfall

Fastighetsbolag satsar på återbruk av vitvaror

Flergångspåsar för frukt och grönt

Svevia: "Det är en strategisk satsning"

Får utökat tillstånd för stamceller

Är ny vd för APL

Har mycket att berätta

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127