23948sdkhjf

WOW air i konkurs

Det isländska flygbolaget WOW air har gått i konkurs - bolaget har länge brottats med svåra ekonomiska problem.

Det isländska flygbolaget WOW air har gått i konkurs. Tidigare såg det ut som om bolaget skulle kunna räddas genom viss konvertibelakrobatik för att få loss likvida medel. Försök att få Iclandair att köpa upp bolaget gjordes också in i det sista. Men alla försök att rädda bolaget misslyckades och 28 mars står det klart att det inte går att rädda flygbolaget från konkurs.

WOW air är ännu ett bolag i raden av dem som gått i konkurs under senare tid. I oktober i fjol gick Primera Air i konkurs och under februari i år gick det lika illa för Flybmi

Nu gäller det alltså WOW air som tidigare i dag ställde in alla sina flygningar. Hur den här konkursen påverkar svenska gruppresearrangörer är ännu inte känt, inte heller hur det ligger till med direktbokande svenskar. Gruppresedeltagare skyddas av paketreselagen medan de som bokat själva bara har en chans - att reklamera kreditkortköpet så snabbt som möjligt.

Affärsidén sedan starten 2011 har varit att erbjuda lågprisflyg mellan Europa och Nordamerika via Island. Men verksamheten har aldrig riktigt fått det lyft investerarna bakom flygbolaget hade hoppats på.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125