23948sdkhjf

Heldag om plaståtervinning i Ystad

Scanfill och Packbridge arrangerar i maj en heldag om plaståtervinning:”Plastic recycling in reality – don’t let the value go to waste”.

Under dagen läggs fokus på hur plast kan återvinnas och förädlas till nya råvaror, hur skräp och spill på ett företag kan bli en värdefull råvara för ett annat företag.

– Seminariet erbjuder ett unikt tillfälle att fördjupa sina kunskaper i hur återvinningen av plast fungerar i vardagen. Vi kommer att diskutera värdet i återvunnen plast och vikten av utveckling och användning av återvunnen plast i nutid och framtid, säger Oscar Hugoson, säljansvarig på Scanfill som organiserar seminariet tillsammans med nätverket Packbridge.

Under seminariet ges möjlighet att bland annat lära sig hur Volvo Cars arbetar med återvunnen plast. Se hur plast som idag återvinns blir till en värdefull produkt och lever vidare i ett annat sammanhang.

Experter finns på plats för att svara på frågor om hur man skapar nya affärsmöjligheter av återvunnen plast och vilken potential som finns i det material som tidigare har kallats för skräp.

– Vi visar också hur vi på Scanfill arbetar med återvinning, och bjuder på en guidad tur i tillverkningen hos både Scanfill och vårt moderbolag Polykemi Group. Detta ger deltagarna möjlighet att följa hur tre ledande svenska företag drar fördel av varandra kring återvinning av internt spill, samt externt material som förädlas och uppgraderas till högtekniska detaljer inom flera industrier och branscher, förklarar Oscar Hugoson.

När: 9 maj 2019

Var: Ystad

Tid: 10.00-16.00

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08