23948sdkhjf

Invigning nära för Metsjös fabriksutbyggnad

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Det återstår nu bara någon vecka innan Ivarssons i Metsjö tar sin nya, 800 kvadratmeter stora, anläggning för avancerad materialbehandling i drift i Linköping.

Det går bra för Ivarssons i Metsjö, inte bara i Sverige utan även i Europa. En grundtanke är att kunden ska få det som önskas, även om det betyder skräddarsydda lösningar och därmed mindre serier. För att öka flexibiliteten utan allt för stora produktionsstörningar används ett modulsystem vad gäller överbyggnad, drag och chassi.

Andra bärande grundidéer är att använda höghållfast stål som gör det möjligt för företagets vagnar att lasta mer samt gärna ett stort antal axlar för att minska belastningen på marken. I den egna fabriken utförs dessutom hela kedjan av produktion från stål till färdig produkt.

Inställningen har fått kunderna att strömma till och därför investeras nu i en utbyggnad av fabriken för att kunna vässa produktionen inom i varje fall tre av de fyra huvudprodukterna: vagnar, flakväxlare och mobila förråd för exempelvis gas och kemikalier. Det fjärde benet är hallbyggnader av olika slag.

Det innebär förstås att Metsjö bygger den nya fabrikshallen själv, i likhet med övriga byggnader som uppförts på fabriksområdet sedan företaget startades 1958.

Företagsledningen har stora förväntningar om att den nya produktionsanläggningen ska resultera i snabbare och effektivare produktion av skåp och vagnar med bättre precision och finish än tidigare. Exempelvis är tanken att skåp i fortsättningen ska kunna tillverkas med mindre tidskrävande och materialförstörande svetsar, borrhål och andra fästanordningar.

Mer om: Metsjö
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Varsel vid Lundins

Vägarnas syndabockar

Bättre och billigare kollektivtrafik

Med rätt styrmedel kan kollektivtrafiken bli både bättre, attraktivare och billigare. Det säger Torbjörn Eriksson, Urbanet Analys. På Kollektivtrafikdagen i Solna 13 maj berättar han om hur det ska gå till.

Skanska tar över vindkraftentreprenad

Öppet brev: Nysäter vindkraftspark – ett sorgligt exempel

Ett flertal maskinentreprenörer riskerar att tillsammans förlora mångmiljonbelopp sedan byggandet av Nysäter vindkraftspark, norr om Sundsvall, gått i stå. I ett öppet brev kräver nu branschorganisationen Maskinentreprenörerna att de internationella storföretag som äger vindkraftsparken ska säkerställa att entreprenörerna ersätts fullt ut.

Industrijobb för BDX i Örnsköldsvik

Nyhetsbrev

Extrastämma för Hybricon

Kunskapsbrister leder till onödiga dödsfall

Bristande kunskaper, medveten försummelse eller fel på utrustning och maskiner är några faktorer som Arbetsmiljöverket lyfter fram som tänkbara orsaker till dödsfall på de svenska arbetsplatserna.

Corona-viruset ställer in Luxe Pack

Stålkoncernen anställer 1000

Jordens inre processer ska hetta upp Malmö

Först med pappersomslag

Garant plastbantar 20 ton

Entreprenör klar för norrländska asfaltjobb

NCC bygger vid Vättern

Mobil betongstation fixar jättesluss

När Dyckerhoff Balast fick uppdraget att leverera betongen till den 500 meter långa slussen i IJmuiden föll valet på en mobil betongstation från Liebherr med kapacitet att leverera 150 kubikmeter i timmen.

Han ska förstärka Fredheim i Sverige

Se filmen från Återvinningsgalan 2020!

Nu är filmen från Återvinningsgalan här!

En god Bellmanhistoria

Tävlingsmomentet har alltid varit viktigt för Bellman-gruppen. Det kan vara en anledning till företagets tillväxt både ekonomiskt och geografiskt sedan starten 1972. Och 2019 blev inget hack i kurvan – företaget redovisar ökningar av såväl omsättning som resultat.

Vd-skifte i Hüllert Maskin

Efter 46 år i företaget lämnar nu Nils-Gunnar Burge rollen som vd i familjeföretaget Hüllert Maskin. Efterträdaren Andreas Tagesson anställdes redan för tre år sedan som operativ chef och har sedan dess haft gott om tid att växa in i sin nya roll.

Trafikverket vill säkra mark

– Det finns fortsatt ett stort behov av att förbättra framkomligheten genom att binda samman Norra och Södra länken.

Logistikupphandling på gång i Järfälla

488 000 byggtransporter beräknas anlända till stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden i Järfälla under åren 2019 – 2032. Därför upphandlar nu kommunen en logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till området.

Volvo lanserar helt ny dubbeldäckare

Nu rullar Volvo 9700 DD, en helt ny dubbeldäckare för turist- och beställningstrafik – rt-forum har provkört bussen.

Dags för framtidsspaning

Elflygspremiär i höst

Örebro vill beveka Trafikverket

Bostadsrätter i Bredäng

Hydroscand satsar i söder

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Träigt avtal för Peab

Det går bra för LKAB - Dubblar utdelning till staten

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Akuta åtgärder på E4-bro

Cykelsatsning i Malmö

Låg födelsevikt kan ge sämre kondition

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109