23948sdkhjf

Invigning nära för Metsjös fabriksutbyggnad

Det återstår nu bara någon vecka innan Ivarssons i Metsjö tar sin nya, 800 kvadratmeter stora, anläggning för avancerad materialbehandling i drift i Linköping.

Det går bra för Ivarssons i Metsjö, inte bara i Sverige utan även i Europa. En grundtanke är att kunden ska få det som önskas, även om det betyder skräddarsydda lösningar och därmed mindre serier. För att öka flexibiliteten utan allt för stora produktionsstörningar används ett modulsystem vad gäller överbyggnad, drag och chassi.

Andra bärande grundidéer är att använda höghållfast stål som gör det möjligt för företagets vagnar att lasta mer samt gärna ett stort antal axlar för att minska belastningen på marken. I den egna fabriken utförs dessutom hela kedjan av produktion från stål till färdig produkt.

Inställningen har fått kunderna att strömma till och därför investeras nu i en utbyggnad av fabriken för att kunna vässa produktionen inom i varje fall tre av de fyra huvudprodukterna: vagnar, flakväxlare och mobila förråd för exempelvis gas och kemikalier. Det fjärde benet är hallbyggnader av olika slag.

Det innebär förstås att Metsjö bygger den nya fabrikshallen själv, i likhet med övriga byggnader som uppförts på fabriksområdet sedan företaget startades 1958.

Företagsledningen har stora förväntningar om att den nya produktionsanläggningen ska resultera i snabbare och effektivare produktion av skåp och vagnar med bättre precision och finish än tidigare. Exempelvis är tanken att skåp i fortsättningen ska kunna tillverkas med mindre tidskrävande och materialförstörande svetsar, borrhål och andra fästanordningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095