23948sdkhjf

Invigning nära för Metsjös fabriksutbyggnad

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Det återstår nu bara någon vecka innan Ivarssons i Metsjö tar sin nya, 800 kvadratmeter stora, anläggning för avancerad materialbehandling i drift i Linköping.

Det går bra för Ivarssons i Metsjö, inte bara i Sverige utan även i Europa. En grundtanke är att kunden ska få det som önskas, även om det betyder skräddarsydda lösningar och därmed mindre serier. För att öka flexibiliteten utan allt för stora produktionsstörningar används ett modulsystem vad gäller överbyggnad, drag och chassi.

Andra bärande grundidéer är att använda höghållfast stål som gör det möjligt för företagets vagnar att lasta mer samt gärna ett stort antal axlar för att minska belastningen på marken. I den egna fabriken utförs dessutom hela kedjan av produktion från stål till färdig produkt.

Inställningen har fått kunderna att strömma till och därför investeras nu i en utbyggnad av fabriken för att kunna vässa produktionen inom i varje fall tre av de fyra huvudprodukterna: vagnar, flakväxlare och mobila förråd för exempelvis gas och kemikalier. Det fjärde benet är hallbyggnader av olika slag.

Det innebär förstås att Metsjö bygger den nya fabrikshallen själv, i likhet med övriga byggnader som uppförts på fabriksområdet sedan företaget startades 1958.

Företagsledningen har stora förväntningar om att den nya produktionsanläggningen ska resultera i snabbare och effektivare produktion av skåp och vagnar med bättre precision och finish än tidigare. Exempelvis är tanken att skåp i fortsättningen ska kunna tillverkas med mindre tidskrävande och materialförstörande svetsar, borrhål och andra fästanordningar.

Mer om: Metsjö
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nya ägare i Steelwrist

Det svenska investmentbolaget Solix har i dag förvärvat samtliga aktier i Terratech, med de helägda dotterbolagen Steelwrist och SVAB Hydraulik.

Bilister flest bland trafikdödade 2018

Göteborg nästa för Maskinia

Maskinia öppnar ett eget kontor i Göteborg för att möta en ökande efterfrågan på företagets produkter. Det uppdrag som Andresen Maskin haft som återförsäljare de senaste fem åren ska, enligt planerna, vara avslutat till sommaren.

Torka kan förlänga strömavbrott

BM-traktorer populära på Klaravik

Bra fart i Multidocker

Det är riktigt bra fart i Multidocker som redovisar en nära på tredubblad orderingång för 2018. För att effektivisera verksamheten flyttas nu viss produktion från Nederländerna till Sverige. Dessutom ger sig företaget in i renodlad entreprenadverksamhet.

Nyhetsbrev

Här är Industri 4.0 fortfarande baktungt

Starkt första kvartal för SJ

Tågresandet fortsätter att öka och SJ redovisar ett mycket starkt första kvartal – rörelseresultatet mer än fördubblades jämfört med samma period 2018.

Hållbar sjukvård ska gynna svensk export

Unik sambulans i trafik

En ny typ av sjuktransport, en sambulans, börjar nu trafikera rutten Skellefteå och Umeå. Tidigare har patienterna fått åka taxi mellan sjukhusen men nu rullar den specialbyggda bussen.

1

Priset på ett liv – NT-rådet startar podd

Gräv, fyll och kompaktera med samma redskap

Finska Allu hade för första gången någonsin en helt egen monter på Bauma, ett faktum som företaget firade med att visa upp ett gäng nyheter.

Omfattande arbete efter stormen

Kostnaden efter stormen Alfrida uppgår för Vattenfall till 850 miljoner kronor under första kvartalet.

Komatsus första helelektriska grävare

Spännande partnerskap inom robotteknik

Blir ny Marknadsdirektör

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företaget Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

aPak bygger ut lager

Misstänkt sabotage mot Västlänken

Misstänkt skadegörelse på en ledning som leder vatten till Västlänkens arbetstunnel vid Linné i Göteborg har polisanmälts.

Combi Wear Parts utökar sitt nät

Plus

Första Road Showen med Volvo Bussar

Volvo Bussar har åkt till kunderna för att visa upp sina nya turistbussar - de första helt nya från tillverkaren på drygt 20 år.

Översvämningar – ett växande och underskattat problem

– Missar vi översvämningsproblematiken i stadsplaneringen riskerar vi enorm kapitalförstöring då kommuner och medborgare investerar i fastigheter som blir osäljbara samtidigt som inga försäkringsbolag vill försäkra. Det hävdar Gunnar Svensson på Tyréns.

NCC bygger i Bydalen

Starkare lyft utlovas i nya Komatsun

Komatsu har kombinerat power shift och hydrostatdrift i nya hjullastarens steglösa växellåda – något som ska leda till snabbare och starkare lyft lovar tillverkaren.

Bussförare friades

Stenhårt sommarjobb

Lindstål till Stockholms Hamn

Ledare: Ur led är tiden

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Svevia redo för Salas snöfall

Fastighetsbolag satsar på återbruk av vitvaror

Flergångspåsar för frukt och grönt

Svevia: "Det är en strategisk satsning"

Får utökat tillstånd för stamceller

Är ny vd för APL

Har mycket att berätta

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.137