23948sdkhjf

Eliasson till Handelskammaren

Stockholms Handelskammare knyter till sig transportprofessorn Jonas Elisson, tidigare trafikdirektör i Stockholms stad.

Jonas Eliasson, professor i transportsystem och tidigare trafikdirektör i Stockholms stad, får det tunga uppdraget att bidra till Stockholms Handelskammares strategi för att positionera Stockholm som Europas bästa huvudstad.

– Stockholm är en tillväxtmotor för hela Sverige. Men positionen som Europas snabbast växande huvudstad är nu hotad. För att fortsätta vara konkurrenskraftiga behöver vi lösa trafiksituationen och investera smart i infrastrukturen. Detta blir en central del av den framtidsstrategi som vi nu inleder arbetet med och som Jonas Eliasson knyts till, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.

Under året kommer Stockholms Handelskammare utarbeta ett framtidsprogram för hur Stockholm-Uppsala ska kunna positionera sig som Europas bästa huvudstadsregion. Strategin ska ta fasta både på huvudstadsregionens roll i världen och regionens betydelse för hela Sverige.

– Infrastrukturen samt möjligheterna att resa hållbart och effektivt är en nyckelfråga för Stockholm. Vi vet att Stockholm står inför en situation där trycket på resandet sannolikt kommer att öka ytterligare samtidigt som skadliga flaskhalsar i trafiksystemet består. Stockholms Handelskammare är en väldigt viktig aktör för en bättre huvudstadsregion och ett starkare Sverige. Jag ser fram emot att vara med och bidra med mina perspektiv i arbetet med Handelskammarens nya framtidsprogram, säger Jonas Eliasson.

– Jonas Eliassons är en av Sveriges absolut främsta experter inom området trafik och infrastruktur. Hans kunskap kommer att vara mycket värdefull för att identifiera de bästa framtidslösningarna, säger Andreas Hatzigeorgiou.

Stockholms Handelskammares framtidsprogram syftar till att identifiera utmaningar och lösningar för att Stockholm-Uppsala ska stå väl rustat för att klara den globala konkurrensen om talang, företagsetableringar och investeringar. Programmet ska presenteras vid Handelskammarens årliga julmöte i början av december 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109