23948sdkhjf

Xeikon partner för digitaltryck på Kotkamills kartong

Nästa generations hållbara pappersmuggar digitaltrycks säkert med Xeikons dry toner teknik.

Xeikon har ingått partnerskap med Kotkamills Oy. Besökare på årets Xeikon Café kommer att kunna se den första demonstrationen av digitaltryck på Kotkamills material ISLA Duo för pappersmuggar med Xeikon 3500 torr toner. Denna hållbara och plastfria muggen innebär nya affärsmöjligheter för pappersmuggstillverkare, menar företagen.

Samarbetet validerar Kotkamills ISLA Duo pappersmuggsmaterial som det perfekta valet för Xeikon 3500-serien med torr toner teknik. Xeikons digitala tryckmetod, som använder livsmedelssäker toner teknik tillsammans med Kotkamills plastfria, återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara kartong ger en digitaltryckt pappersmugg som tillgodoser konsumenternas efterfrågan på hållbara pappersmuggar, att användas för framförallt drycker som konsumeras på snabbmatställen eller på stan.

Sébastien Stabel, Market Segment Manager Carton Packaging hos Xeikon, säger,
– Vi var mycket glada över att testa och validera det nya pappersmaterialet ISLA Duo från Kotkamills. Under testningen såg vi en matchning mellan vår säkra torr toner teknik och ISLA Duo-kartongens egenskaper. Vi testade utskriftsegenskaper, produktivitet och tonervidhäftning. Resultaten var utmärkta och konsekventa.

Xeikon tryckte Kotkamills ISLA Duo på en Xeikon 3500 rulle till rulle med torr toner teknik. Efter de utmärkta resultaten la Xeikon till ISLA Duo till sin trycklista som ett Xeikon-validerat substrat. Stabel fortsätter;

– Vi är övertygade om att vår rulle till rulle, torr toner motor erbjuder en perfekt teknisk passform för pappersmuggstillverkare och har potential att skapa nya eller alternativa affärsmöjligheter.

Kotkamills teknik för kartongproduktion och de råvaror som används för ISLA Duo-produktionen ger en mugg med hög styvhet och en slät, behaglig taktil yta. De barriäregenskaper som behövs åstadkoms med vattenbaserad dispersion, vilket gör materialet till ett plastfritt alternativ.


Till skillnad från traditionella PE-belagda pappersmuggar laddas det vattenbaserade dispersionsskiktet på ISLA Duo inte med statisk elektricitet. Detta är den innovativa nyckeln för att uppnå hög hastighet i tryckproduktion och utmärkta staplingsegenskaper, enligt företagen.

Saila Kettunen, Director Barrier Boards på Kotkamills Oy, säger;

– Samarbetet med Xeikon för att utveckla den höga kvaliteten för digitaltryck av vår ISLA-kartong har varit mycket smidig och fruktbar. Vårt materials lämplighet för digital tryckning ger mugg poducenter möjlighet att erbjuda individuella och mindre anpassade partier av plastfria pappersmuggar som är lätta att återvinna från avfallströmmar för pappers- eller kartongmaterial.

– Vi strävar kontinuerligt att med vårt kunnande och våra erfarenheter utveckla nya innovationer. På Kotkamills är vi passionerade att agera Game Changers och vi är stolta över att ha blivit nominerade som ett vinnande bidrag i NextGen Cup Challenge, det globala innovationsinitiativet som ägde rum i slutet av februari 2019. Denna banbrytande utmaning lanserades av NextGen Consortium dedikerade till att utveckla design, kommersialisering och återvinning av alternativa livsmedelsförpackningar.

Sébastien Stabel säger sammanfattningsvis:

– Genom att samarbeta med ledande leverantörer inom substrat, arbetsflöde, konvertering och efterbehandling demonstrerar vi effektivt vad som kan uppnås genom fullt integrerade end-to-end-lösningar för digital produktion. På Xeikon Café 2019 delger vi faktiska applikationer och affärsidéer som bevisligen omedelbart har drivit tillväxt. Vi är glada att arbeta med Kotkamills som vår partner och ser fram emot att möta våra besökares intresse för detta game-changing alternativ.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109