23948sdkhjf

Enklare att tåga till Europa

Snälltåget har lanserat onlinebokning för tågresor ut i Europa och sätter in extra avgångar för nattåget Malmö–Berlin - detta för att möta efterfrågan på flygfria resor där de är möjliga.

Fler vill resa med tåg ut i Europa och för att möta den ökade efterfrågan sätter Snälltåget in fler avgångar med nattåget Malmö-Berlin i sommar och lanserade nyligen möjligheten att online köpa tågresor till 30 tyska städer.

– Efterfrågan på tågresor ut i Europa har ökat kraftigt sista året och vi kan nu tala om ett paradigmskifte till ett mer klimatsmart och hållbart resande. För att göra det enklare för fler att välja tåget lanserar vi idag en onlinebokning till 30 tyska städer och sätter in fler avgångar med nattåget Malmö-Berlin, säger Marco Andersson, Marknadschef för Snälltåget

Därmed går det nu att köpa biljett från bland annatr Stockholm, Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta till exempelvis Bonn, Dresden, Frankfurt am Main, München och Nürnberg. Resorna säljs i kombination med Snälltågets nattåg Malmö–Berlin och DB:s snabbtåg, intercitytåg och regionaltåg. Det går även att inkludera en resa med Skånetrafiken eller SL i din resa till Tyskland. Biljetterna distribueras per mejl som en PDF-fil efter bokning.

Nattåget Malmö–Berlin är dock säsongsbaserad trafik vid större helger under våren samt under högsommaren 24 juni–18 augusti. Webbokningen på Snälltåget.se har utvecklats av Approach och de tidiga vårresorna har redan blivit slutsålda, kanske som en följd av att allt fler vill välja bort flyget när de reser. Ett exempel är att ölresenärer nu kan ta tåget till Bamberg, Europas och troligen världens bryggeritätaste stad.

SilverRail Technologies är Snälltågets systemleverantör för att hantera utbud, försäljning och distribution av tågbiljetter. De är även generalagent för internationella biljetter inkl. interrailkort i Sverige.

FAKTA/Hit går det att åka tåg

Stationer i Tyskland som det nu går att boka tåg till via Snälltåget är följande: Bamberg, Basel Bad bf, Bonn Hbf. Bremen Hbf, Dortmunt Hbf. Dresden Hbf, Düsseldorf Hbf. Erfurt Hbf. Essen Hbf. Frankfurt (Main) Hbf, Freiburg (Breisgau) Hbf, Göttingen Hbf, Hamburg Hbf, Hannover Hbf, Heidelberg Hbf, Karlsruhe Hbf, Koblenz Hbf, Köln Hbf, Leipzig Hbf, Lübeck Hbf, Wittenberg Lutterstadt Hbf, Magdeburg Hbf, Mannheim Hbf, München Hbf, Nürnberg Hbf, Regensburg Hbf, Stutgart Hbf och Weimar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063