23948sdkhjf

Avvecklar i Färgelanda

I september i fjol drabbades Wipco AB av en brand, vilken blev ett hårt ekonomiskt slag för företaget. Nu väljer företagets vd och delägare, Thomas Liljenberg att avveckla verksamheten på orten. 

Plaståtervinningsföretaget Wipco AB har bedrivit sin verksamhet i Stigen, fyra kilometer öster om Färgelanda, i drygt tio år. Bolaget har lager och återvinningsverksamhet av framförallt PP, PA och PVC.

På orten har företaget fokuserat på mellanlagring av plastvaror, men när Wipco drabbades av en brand i september 2018 rökskadades stora delar av företagets råvarulager, skriver Dalslänningen.  

Thomas Liljenberg säger till dagstidningen att företaget inte kunnat bedriva någon verksamhet i lokalerna sedan branden. Han väljer därför att avveckla verksamheten.  

Liljenberg, som även är delägare till fastigheten, meddelar att denna nu är till salu. Om allt går enligt planerna så kommer lokalerna att vara tömda i augusti. Därefter kommer de att fräschas upp.  

Fastigheten är cirka 10 000 kvadratmeter. Wipco AB har disponerat cirka 2 000 kvadratmeter. Därutöver så finns det en tillhörande mekanisk verkstad samt garageuthyrning. 

Källa: Dalslänningen

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078