23948sdkhjf

Sveriges största kontrakt för smarta elmätare

Ellevio, ett av Sveriges största elnätsbolag, har valt ONE Nordic AB för införandet av nya intelligenta lösningar för energimätning.

I hård konkurrens vann ONE Nordic det prestigefulla helhetsuppdraget som inkluderar utbyte av cirka 960 000 elmätare till nästa generations smarta elmätare, uppsättning av centrala IT-system, samt insamling- och kvalitésäkring av mätdata.

Det 10-åriga avtalet är i miljardklassen, med möjlighet till förlängning på 6 år. Uppdraget ger ONE Nordic positionen som den ledande mättekniska helhetsleverantören i Sverige.

− Med ny kommunikationsteknologi, avancerade smarta elmätare, säkerhetslösningar i framkant samt hög grad av automatisering tar ONE Nordic mätdatainsamlingen till nästa nivå, menar Jonas Arvidsson, CEO för ONE Nordic-koncernen.

Han fortsätter:

- I samarbete med vår mätarleverantör kan vi förse Ellevio med en av de mest avancerade lösningarna för hantering av smarta mätare på marknaden. Affären kommer att sysselsätta drygt 150 av våra ingenjörer samt tekniker i fält som ska trygga en snabb och problemfri installation hos Ellevio’s kunder.

Ellevios nya AMM-lösning består av ONE Nordics system och tjänster för hantering av smarta mätare och inkluderar, insamlingssystem, kundportal, kommunikationslösning samt system för rollout och kundtjänst. Lösningen integreras med intelligenta elmätare och system från, i huvudsak, mätartillverkaren Sagemcom.

Lösningen kommer att ge Ellevio möjlighet att erbjuda sina kunder realtidstjänster, samt att få mer information om tillståndet i sina elnät. Det möjliggör en effektiv och tillförlitlig drift med färre och kortare avbrott.

Mätarbytena påbörjas våren 2020 och kommer att pågå fram till årsskiftet 2023-2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.406