23948sdkhjf

Vibrosense tar in pengar

Medtechbolaget har beslutat om en företrädesemission som vid fulltecknande kommer tillföra kassan närmare 23 miljoner kronor.

Styrelsen för Vibrosense dynamics har beslutat om en företrädesemission av B-aktier och teckningsoptioner villkorad av extra bolagsstämmas efterföljande godkännande. Vid full teckning i emissionen tillförs bolaget initialt cirka 22,7 miljoner kronor före emissionskostnader. Om samtliga teckningsoptioner utnyttjas tillförs bolaget ytterligare mellan 12,1 och 20,2 miljoner kronor före emissionskostnader.

80 procent av emissionen är säkerställd genom ett externt garantikonsortium.

Pengarna ska främst användas till att finansiera lanseringen av Vibrosense meter II genom att förstärka organisationen på försäljnings-, marknadsförings- och F&U-områdena. Pengarna ska även användas till att ka antalet opinionsledare och distributörer samt genomföra ytterligare vetenskapliga studier som ger kliniska bevis för mätmetoden inom främst affärsområdena diabetes och onkologi.

Teckningsperioden löper från och med den 24 april till och med den 10 maj 2019.

Bolaget säljer och utvecklar medicintekniska produkter och tjänster för diagnostikstöd vid nervskador i händer och fötter till primärvård, företagshälsovård, sjukhus och forskare. Bolaget grundades 2005, är noterat på Spotlight stock market och har sitt säte i Malmö.

Den extra bolagsstämma kommer att hållas onsdagen den 10 april.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11