23948sdkhjf

Rekordvinst för WSP

WSP-koncernen redovisar sitt bästa resultat någonsin – och i Sverige gick det extra bra under 2018.

WSP-koncernen levererar ett mycket starkt resultat för 2018 med en tillväxt på 12,4 procent, varav organisk tillväxt 3,5 procent. EBITDA-marginalen ökade till 11 procent. I Sverige var den organiska tillväxten ännu starkare med 6 procent. Nyligen presenterade bolaget en ny treårsstrategi med tydlig inriktning mot ytterligare tillväxt.

Koncernens resultat före avskrivningar, EBITDA, uppgår till 660 miljoner kanadensiska dollar (motsvarande 4 557 miljoner kronor), vilket är 104,8 miljoner mer än föregående år, en ökning med 18,9 procent.

Koncernen har haft en mycket bra utveckling under flera år. Med det senaste resultatet i ryggen går vi starkt in i de kommande åren. Vi är redan idag ett av de främsta bolagen i världen i vår bransch både sett till storlek och lönsamhet. Vårt mål här i Europa är att vara den allra största aktören 2021, säger Magnus Meyer vd för WSP Sverige och WSP Europe.

WSP har idag 15 000 medarbetare i Europa. Tillväxttakten i Norden och Storbritannien har varit stark de senaste åren och nu vill bolaget ta detta vidare till resten av Europamarknaden.

I Sverige har WSP varit en snabbt växande arbetsgivare under de senaste åren och har idag 4 200 medarbetare på över 50 orter. WSP-koncernen har gått från 14 000 medarbetare 2014 till över 48 000 medarbetare idag. I december 2018 tillträddes förvärvet av det internationella konsultbolaget Louis Berger, med cirka 5 000 medarbetare runt om i världen. Målet för WSP är att vara 65 000 medarbetare 2021, varav över 20 000 i Europa.

Vårt starka resultat grundar sig i att vi är det enda bolag i branschen som lyckats bli en global aktör. Fördelarna är riskspridning, kompetensnyttjande och en möjlighet att på riktigt erbjuda marknaden ett globalt erbjudande. Vi får allt fler förfrågningar från globala kunder och målsättningen är att öka denna affär ytterligare, säger Magnus Meyer.

Andra faktorer som Magnus Meyer nämner utmärker WSP är effektiva leveransmodeller där den globala sammansättningen ger särskilda fördelar, ett mycket starkt kundfokus samt företagskulturen som bygger på starka samarbeten och ett äkta engagemang i samhällsutvecklingsfrågor.

Jag ser mycket goda utsikter för WSP de närmsta åren där vi kommer vara starkt fokuserade på ytterligare tillväxt i Europa och fortsätta fördjupa och utveckla WSP:s expertis och erbjudande kring framtidssäkra lösningar, avslutar Magnus Meyer.

FAKTA/WSP

Ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag som enligt sina egna uppgifter är bra på att erbjuda tjänster för hållbar samhällsutveckling inom transport, infrastruktur, miljö, energi, hus och industri. Tillsammans har företaget 48 000 medarbetare på över 550 kontor i 40 länder. I Sverige finns omkring 4 200 medarbetare på ett 50-tal kontor. WSP har varit och är inblandade i många svenska projekt som har med kollektivtrafik och dess infrastruktur att göra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094