23948sdkhjf

Tomas G Olsson till Busstorget

| Av Thomas Dietl | RT-Forum | Tipsa redaktionen

Tomas G Olsson, vd för Vector Nordic som säljer resebranschens egen försäkringslösning Vector som nu ingått samarbete med Transportföretagen Buss - han kommer till Busstorget 11 april för att berätta mer om det.

Busstroget 2019 genomförs på Hotel Tylösand 11-12 april. Rt-forum har ställt fem snabba frågor till Tomas G Olsson, Vector Nordic, om vad som kommer att hända när han är med på konferensen i Tylösand. För mer information om Busstorget och anmälan, klicka HÄR!

Kan du kort beskriva avtalet mellan er och Sveriges Bussföretag?

– Medlemmarna i Sveriges Bussföretag kan hos Vector Nordic få finansiella säkerheter för sina resegarantier och eventuella garantier som måste ställas till IATA, säger Tomas G Olsson.

– Vi tar ut en årspremie av 0,75 procent utan några andra avgifter och utan krav på motsäkerheter. Viss hänsyn tas dock till varje företags finansiella situation, vilket i ett fåtal fall kan påverka premien antingen nedåt eller uppåt.

Vad är viktigast att tänka på när det gäller resegarantin och nya paketreselagen?

– För researrangörer innebär den nya resegarantilagen inga större förändringar mot vad som gällt tidigare. Budget och budgetuppföljning ska lämnas till Kammarkollegiet minst en gång om året. Vet man med sig att försäljningen blir större än budgeterat ska detta snarast anmälas till myndigheten. Den nya paketreselagens definition av en paketresa är något utvidgad men lär inte innebära någon större förändring för bussresearrangörer. 

Finns det speciella faktorer som gäller mindre buss- och gruppresearrangörer?

– Inte annat än att ett företag med en hygglig kassa i stället kan ställa säkerhet genom att deponera medel direkt hos Kammarkollegiet.

Du är med på Busstorget 11 april, hur känns det att få träffa branschfolket?

– Det är alltid trevligt att komma ut på fältet, som en tidigare kollega skulle ha uttryckt det, och träffa dem som jobbar med att sälja resor.

Slutligen, hur länge till ska du jobba på Vector Nordic?

– Jag hoppas kunna lämna över till en efterträdare före sommaren, även om vi fortfarande inte har hittat den rätta personen.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Alstom får miljardorder

RMV:s dotterbolag fahma beställer världens största flotta av bränslecellståg från Alstom – totalt är affären värd 5,4 miljarder kronor.

Tamsons växlar upp

Kristoffer Tamsons, trafikregionråd i Region Stockholm har på kort tid klivit in som ordförande i två stora organisationer: Mälardalsrådet och Svensk Kollektivtrafik.

Grön biokomposit i svensk nylanserad kista

Hur mycket kan du om plast och hållbarhet?

Tobaksjättens oväntade vision

Hela Europa med tåg

Nyhetsbrev

Hon blir chef för Skånes sjukvård

Ökad lönsamhet med bättre underhåll

Bananförpackning "best in show" på PIDA

Staffare hyllade på hemmaplan

Företaget blev ”Årets entreprenör” i Hudiksvall.

Gotlandsbuss förlorar trafiken

Gotlandsbuss förlorar all kollektivtrafik och skoltrafik på Gotland - det blir i stället Bergkvarabuss som får uppdraget med trafikstart i juni nästa år.

1

Fullt ös på Maskinexpo

Regnet strilade men humöret var på topp när årets Maskinexpo slog upp portarna på torsdagen.

Träffpunkt i norr

Med långa avstånd blir behovet av ett samlande forum ännu större. Under två dagarsmötet Fokus Hjälpmedel möttes förskrivare, hjälpmedelskonsulenter och leverantörer för fortbildning och nya perspektiv.

Möblerar om i polyamidverksamheten

Extremt mjuk fotopolymer

VI FÖLJER UPP: Cyberattacken mot Norsk Hydro

En kostsam historia och produktionen är fortfarande inte tillbaka fullt ut.

Plus

Dags att öka den digitala mognaden

Exklusiv intervju i Process Nordic.

Plus

Samverka affärsmässigt

Allt fler företag vill arbeta med industriell symbios där ett företags restprodukt eller restvärme blir en resurs hos någon annan. Vi har besökt Kemira i Helsingborg som har lång erfarenhet av detta.

”Transportfusk kan stoppas”

Från bokhandel till e-handel

SL-buss i brandolycka

SSM renodlar – avyttrar entreprenaddelen

Tuff kostnadsjakt och koncentration till kärnverksamheten är viktiga inslag när bostadsutvecklaren SSM anpassar organisationen efter målgruppens försämrade möjligheter att finansiera sina bostäder. Samtidigt inleds ett strategiskt samarbete med bostadsbyggaren Mecon Bygg.

Daf miljardsatsar för fortsatt tillväxt

Det går bra för lastbilstillverkaren Daf, så bra att företaget nu aviserar en investering på motsvarande en bit över två miljarder kronor i hyttfabriken i Westerlo.

Rymden på Stockholms Kulturfestival

Rymden är årets tema på Stockholms Kulturfestival som går av stapeln 13-17 augusti – något att pricka in för temaresan till Stockholm under sensommaren.

Klarsignal för nya E10

Hon blir Wästbyggs nya Stockholmschef

Ny strategi att behandla tuberkulos

DSM gör förvärv

Växjö nästa för Hydroscand

Coromatic får ny ägare

Uppländskt uppdrag för Peab

De två bolagen går samman

Nytt bostadsområde byggs i Ale kommun

Ledare: Vårbudget utan svar

1

Stora bostadsbyggen på Slakthusområdet

Förändringar i producentansvaret riskerar snedvrida konkurrensen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.099