23948sdkhjf

Tomas G Olsson till Busstorget

| Av Thomas Dietl | RT-Forum | Tipsa redaktionen

Tomas G Olsson, vd för Vector Nordic som säljer resebranschens egen försäkringslösning Vector som nu ingått samarbete med Transportföretagen Buss - han kommer till Busstorget 11 april för att berätta mer om det.

Busstroget 2019 genomförs på Hotel Tylösand 11-12 april. Rt-forum har ställt fem snabba frågor till Tomas G Olsson, Vector Nordic, om vad som kommer att hända när han är med på konferensen i Tylösand. För mer information om Busstorget och anmälan, klicka HÄR!

Kan du kort beskriva avtalet mellan er och Sveriges Bussföretag?

– Medlemmarna i Sveriges Bussföretag kan hos Vector Nordic få finansiella säkerheter för sina resegarantier och eventuella garantier som måste ställas till IATA, säger Tomas G Olsson.

– Vi tar ut en årspremie av 0,75 procent utan några andra avgifter och utan krav på motsäkerheter. Viss hänsyn tas dock till varje företags finansiella situation, vilket i ett fåtal fall kan påverka premien antingen nedåt eller uppåt.

Vad är viktigast att tänka på när det gäller resegarantin och nya paketreselagen?

– För researrangörer innebär den nya resegarantilagen inga större förändringar mot vad som gällt tidigare. Budget och budgetuppföljning ska lämnas till Kammarkollegiet minst en gång om året. Vet man med sig att försäljningen blir större än budgeterat ska detta snarast anmälas till myndigheten. Den nya paketreselagens definition av en paketresa är något utvidgad men lär inte innebära någon större förändring för bussresearrangörer. 

Finns det speciella faktorer som gäller mindre buss- och gruppresearrangörer?

– Inte annat än att ett företag med en hygglig kassa i stället kan ställa säkerhet genom att deponera medel direkt hos Kammarkollegiet.

Du är med på Busstorget 11 april, hur känns det att få träffa branschfolket?

– Det är alltid trevligt att komma ut på fältet, som en tidigare kollega skulle ha uttryckt det, och träffa dem som jobbar med att sälja resor.

Slutligen, hur länge till ska du jobba på Vector Nordic?

– Jag hoppas kunna lämna över till en efterträdare före sommaren, även om vi fortfarande inte har hittat den rätta personen.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bakterier kan bli framtida strömkälla

Elva dieselstölder om dagen

Under förra året anmäldes i snitt elva dieselstölder om dagen. Det rapporterar Maskinentreprenörerna som gjort en sammanställning av statistik från Brottsförebyggande rådet.

Wallenbergmiljoner till forskningen

Läkemedel mot alkoholberoende och vaccin mot öroninflammation. Det är två områden som får del av de 75 miljoner kronor i anslag när fem nya Wallenberg Clinical Scholars utses.

Tecknar nytt avtal för biogas

Barsebäcks sista resa

Barsebäck är först ut att rivas, en pionjärroll företaget tar på allvar. – De beslut vi tar ska inte vara bäst för oss – de ska vara de bästa för hela branschen.

Skellefteåupphandling görs om

Elbusstillverkaren Hybricon meddelar 26 mars att den upphandling bolaget vann till Skellefteå Buss ska göras om - det har förvaltningsrätten i Umeå beslutat.

Nyhetsbrev

205 tips om misstänkt brottslighet i byggbranschen

Den tipslåda om brottsmisstankar i byggverksamheten som öppnats av Fair Play Bygg används allt flitigare. Förra året togs 205 tips emot, varav 82 lämnades vidare till olika myndigheter.

Hydroscand etablerar sig på Island

Svaveldioxidutsläpp vid pappersbruk

Slanka burken ny standard

Coca-Cola i Sverige lanserar Sleek Can som ny standard över hela linjen i Norden.

Del 1: Så här fungerar blockkedjor

Ordet blockkedja förknippar många med kryptovalutan Bitcoin men det kan också vara ett verktyg som är intressant för återvinningsbranschen i framtiden. Recycling lär dig i en tredelad serie mer om den spännande tekniken.

E10 byggs om

Vill ha företagens synpunkter inför upphandling

Succé för pant på Garant

Invigning nära för Metsjös fabriksutbyggnad

Eliasson till Handelskammaren

Japanska sovkojer för Stena

På fartygen Mecklenburg-Vorpommern och Skåne, som trafikerar Trelleborg-Rostock, har Stena Line installerat japanska sovkojer – kompakt, prisvärt och dessutom bekvämt, enligt rederiet.

Startskott för Bussförar-SM 2019

Måndag 25 mars gick starten för Bussförar-SM 2019, där Sveriges bästa bussförare 2019 ska utses – anmälningen till tävlingen är öppen till 21 juni.

Xeikon partner för digitaltryck på Kotkamills kartong

Ledningen har dålig koll på it

Mer än varannan it-chef tycker att företagsledningen brister i sina kunskaper om risker och potential med it, enligt en Sifo-undersökning.

Norrvidinges åkeridel växer

Till hösten återvinns batteriplasten igen

1

Finrivning på Östermalm

Rivarna får inte lämna några spår efter sig på Östra Real, alla installationer ska rivas ut men det måste göras med silkesvantar, en komplex rivning i en K-märkt byggnad full av konst. – Det blir lite finare rivning.

Ja till dubbelspår

Abilia köper Comai

Ottosson lämnar SL

Ledare: Dags att visa mod

Rekordvinst för WSP

Skjutning i spårvagn - tre döda

NCC bygger i Jönköping

Ensinger köper medicinteknikföretag

Nischad nätläkare fokuserar på ADHD

Bravida förvärvar elföretag

Jernbro stärker sin kompetens

Välbekant uppdrag för NCC

Framgångsrikt med renoverade lungor

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.185