23948sdkhjf

Bussförar-SM 2019 har startat!

25 mars, årets upplaga av Bussförar-SM har dragit igång, tävlingen som vill uppmärksamma och lyfta det samhällsviktiga bussföraryrket.

Bussförar-SM 2019 inleds på samma sätt som tidigare år: Den som vill vara med gör ett uttagningsprov via nätet, den möjligheten öppnas 25 mars och kommer att pågår fram till midsommar. De 16 som gör bäst ifrån sig i uttagningsprover går till final. 9 september körs finalen av Bussförar-SM på Gillingebanan norr om Stockholm. Samma dag visar det sig vem som blir svensk mästare i att köra buss.

Mer information och anmälan, klicka HÄR!

Bussföraryrket är just nu viktigare än någonsin, det behövs 7 300 nya bussförare inom de kommande tre åren för att kollektivtrafiken ska fungera. Bakgrunden är att många bussförare närmar sig pensionsåldern med hög fart, många gånger fler bussförare kommer att sluta före 2020 än vad det finns elever på landets alla bussförarutbildningar. Sex av tio bussföretag uppger att de haft svårt att rekrytera nya bussförare under förra året.

Med Bussförar-SM får yrket uppmärksamhet, det är också ett bra sätt för bussföretagare att profilera sig genom att se till att anställda förare anmäler sig till tävlingen. Transportföretagen Buss arrangerar Bussförar-SM i samarbete med Res- och Trafikforum och hoppas att fler kvinnor ska komma med i tävlingen.

Förra året vann Anders Norell Bergendahl från Keolis. Kanske blir det en kvinna som vinner i år, det har inte hänt sedan 2011 då Sabina Strömmare tog hem titeln, så det borde vara dags nu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078