23948sdkhjf

Pascalidou leder Kollektivtrafikdagen!

| Av Thomas Dietl | RT-Forum | Tipsa redaktionen

Alexandra Pascalidou kommer att vara moderator på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Quality Hotel Friends - rt-fourm har ställt fem snabba frågor till henne.

Kollektivtrafikdagen 2019 genomförs 15 maj på Quality Hotel Friends i Solna, granne med nationalarenan Friends Arena, för mer information och anmälan, klicka HÄR!

Hur kom det sig att du tackade ja till att moderera Kollektivtrafikdagen?

– För att kollektivtrafiken är mitt andra hem, säger Alexandra Pascalidou. Redan i min första bok beskriver jag alla bussfärder när jag som barn som knappt kunde svenska åkte till gymnastikhallar långt borta. Tack vare kollektivtrafiken har jag kunnat göra en massa avgörande resor i mitt liv. Min klassresa från Rinkeby till de upplysta scenerna hade aldrig varit möjlig utan buss, tunnelbana och pendeltåg. 

– Jag har aldrig haft varken bil eller körkort så kollektivtrafiken är mitt färdmedel och jag tackar för varje buss som går. 

Har du tidigare varit inblandad i ett seminarium som haft med kollektivtrafik att göra?

– Nej!

Vilka utmaningar ser du inför att leda en konferens som just Kollektivtrafikdagen?

– Utmaningen är att lyfta kollektivtrafiken ännu mer och få fler att åka tillsammans. Kollektivtrafiken är ju en av de få allmänna mötesplatserna och utmaningen består i att öka tillgänglighet och trygghet. Det ska verkligen bli roligt att få vara med på den resan.

Vad står överst på din önskelista när det gäller att förbättra dagens kollektivtrafik?

– Tillgänglighet och trygghet för alla. Att väva samman städerna och minska avstånden mellan människor

Slutligen, helt ärligt – hur ofta åker du själv kollektivt i vardagen?

– Varenda dag! Till och från en massa olika jobb. Och jag möter emellanåt underbara människor som precis som jag gillar att snicksnacka med främlingar.

FAKTA/Alexandra Pascalidou

Skribent, debattör, författare, skådespelare, regissör och programledare för TV-program som Melodifestivalen och Nyhetsmorgon. Alexandra Pascalidou har utbildat sig inom bland annat statsvetenskap, juridik och politisk sociologi. Född i Rumänien, därefter en bergsby i Grekland, för att sex år gammal komma till Sverige och Stockholmsförorten Rinkeby där hon blev kvar länge. Nu bor Alexandra Pascalidou i Stockholms innerstad och 15 maj är hon moderator för Kollektivtrafikdagen i Solna.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bakterier kan bli framtida strömkälla

Elva dieselstölder om dagen

Under förra året anmäldes i snitt elva dieselstölder om dagen. Det rapporterar Maskinentreprenörerna som gjort en sammanställning av statistik från Brottsförebyggande rådet.

Wallenbergmiljoner till forskningen

Läkemedel mot alkoholberoende och vaccin mot öroninflammation. Det är två områden som får del av de 75 miljoner kronor i anslag när fem nya Wallenberg Clinical Scholars utses.

Tecknar nytt avtal för biogas

Barsebäcks sista resa

Barsebäck är först ut att rivas, en pionjärroll företaget tar på allvar. – De beslut vi tar ska inte vara bäst för oss – de ska vara de bästa för hela branschen.

Skellefteåupphandling görs om

Elbusstillverkaren Hybricon meddelar 26 mars att den upphandling bolaget vann till Skellefteå Buss ska göras om - det har förvaltningsrätten i Umeå beslutat.

Nyhetsbrev

205 tips om misstänkt brottslighet i byggbranschen

Den tipslåda om brottsmisstankar i byggverksamheten som öppnats av Fair Play Bygg används allt flitigare. Förra året togs 205 tips emot, varav 82 lämnades vidare till olika myndigheter.

Hydroscand etablerar sig på Island

Svaveldioxidutsläpp vid pappersbruk

Slanka burken ny standard

Coca-Cola i Sverige lanserar Sleek Can som ny standard över hela linjen i Norden.

Del 1: Så här fungerar blockkedjor

Ordet blockkedja förknippar många med kryptovalutan Bitcoin men det kan också vara ett verktyg som är intressant för återvinningsbranschen i framtiden. Recycling lär dig i en tredelad serie mer om den spännande tekniken.

E10 byggs om

Vill ha företagens synpunkter inför upphandling

Succé för pant på Garant

Invigning nära för Metsjös fabriksutbyggnad

Eliasson till Handelskammaren

Japanska sovkojer för Stena

På fartygen Mecklenburg-Vorpommern och Skåne, som trafikerar Trelleborg-Rostock, har Stena Line installerat japanska sovkojer – kompakt, prisvärt och dessutom bekvämt, enligt rederiet.

Startskott för Bussförar-SM 2019

Måndag 25 mars gick starten för Bussförar-SM 2019, där Sveriges bästa bussförare 2019 ska utses – anmälningen till tävlingen är öppen till 21 juni.

Xeikon partner för digitaltryck på Kotkamills kartong

Ledningen har dålig koll på it

Mer än varannan it-chef tycker att företagsledningen brister i sina kunskaper om risker och potential med it, enligt en Sifo-undersökning.

Norrvidinges åkeridel växer

Till hösten återvinns batteriplasten igen

1

Finrivning på Östermalm

Rivarna får inte lämna några spår efter sig på Östra Real, alla installationer ska rivas ut men det måste göras med silkesvantar, en komplex rivning i en K-märkt byggnad full av konst. – Det blir lite finare rivning.

Ja till dubbelspår

Abilia köper Comai

Ottosson lämnar SL

Ledare: Dags att visa mod

Rekordvinst för WSP

Skjutning i spårvagn - tre döda

NCC bygger i Jönköping

Ensinger köper medicinteknikföretag

Nischad nätläkare fokuserar på ADHD

Bravida förvärvar elföretag

Jernbro stärker sin kompetens

Välbekant uppdrag för NCC

Framgångsrikt med renoverade lungor

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.193