23948sdkhjf

Pascalidou leder Kollektivtrafikdagen!

Alexandra Pascalidou kommer att vara moderator på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Quality Hotel Friends - rt-fourm har ställt fem snabba frågor till henne.

Kollektivtrafikdagen 2019 genomförs 15 maj på Quality Hotel Friends i Solna, granne med nationalarenan Friends Arena, för mer information och anmälan, klicka HÄR!

Hur kom det sig att du tackade ja till att moderera Kollektivtrafikdagen?

– För att kollektivtrafiken är mitt andra hem, säger Alexandra Pascalidou. Redan i min första bok beskriver jag alla bussfärder när jag som barn som knappt kunde svenska åkte till gymnastikhallar långt borta. Tack vare kollektivtrafiken har jag kunnat göra en massa avgörande resor i mitt liv. Min klassresa från Rinkeby till de upplysta scenerna hade aldrig varit möjlig utan buss, tunnelbana och pendeltåg. 

– Jag har aldrig haft varken bil eller körkort så kollektivtrafiken är mitt färdmedel och jag tackar för varje buss som går. 

Har du tidigare varit inblandad i ett seminarium som haft med kollektivtrafik att göra?

– Nej!

Vilka utmaningar ser du inför att leda en konferens som just Kollektivtrafikdagen?

– Utmaningen är att lyfta kollektivtrafiken ännu mer och få fler att åka tillsammans. Kollektivtrafiken är ju en av de få allmänna mötesplatserna och utmaningen består i att öka tillgänglighet och trygghet. Det ska verkligen bli roligt att få vara med på den resan.

Vad står överst på din önskelista när det gäller att förbättra dagens kollektivtrafik?

– Tillgänglighet och trygghet för alla. Att väva samman städerna och minska avstånden mellan människor

Slutligen, helt ärligt – hur ofta åker du själv kollektivt i vardagen?

– Varenda dag! Till och från en massa olika jobb. Och jag möter emellanåt underbara människor som precis som jag gillar att snicksnacka med främlingar.

FAKTA/Alexandra Pascalidou

Skribent, debattör, författare, skådespelare, regissör och programledare för TV-program som Melodifestivalen och Nyhetsmorgon. Alexandra Pascalidou har utbildat sig inom bland annat statsvetenskap, juridik och politisk sociologi. Född i Rumänien, därefter en bergsby i Grekland, för att sex år gammal komma till Sverige och Stockholmsförorten Rinkeby där hon blev kvar länge. Nu bor Alexandra Pascalidou i Stockholms innerstad och 15 maj är hon moderator för Kollektivtrafikdagen i Solna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078