23948sdkhjf

Var hon jävig?

Som Process Nordic tidigare rapporterat har Maria Wetterstrand lämnat sin utredning om flygbränsle till Regeringen. Nu anser flera experter att hon skulle kunna vara jävig då hon sitter i styrelsen för och äger aktier i Cortus Energy. Hon var även med vid invigningen av bolagets anläggning i Höganäs som vi rapporterade om i höstas.

Cortus Energy fick i november förra året knappt 400 000 kr från Energimyndigheten för en genomförbarhetsstudie för att producera grönt flygbränsle genom förgasning av skogsbränslen.

Vi har också tidigare rapporterat om att i februari år kom Cortus Energy och Swedish Biofuels överens om att samarbeta med målet att gemensamt under 2019 projektera en första kommersiell anläggning för tillverkning av biojetbränsle baserat på skogsråvara och alkoholer för Arlanda flygplats behov.

Läs också: Samarbete gynnar flyget

Då sa Cortus grundare Rolf Ljunggren så här:
– Att få möjlighet att inom ett par år i kommersiell skala tillverka grönt flygbränsle är ett fantastiskt steg framåt, inte bara för Swedish Biofules och Cortus, utan för alla de som verkar för en minskad klimatpåverkan.

Cortus Energys aktie har de senaste dagarna stigit kraftigt. Ett skäl skulle kunna vara den nya flybränsleutredningen. En annan sak som också påverkar detta är att det för några dagar sedan blev klart att Höganäs, dit Cortus leverat en anläggning, nu godkänt anläggningen och gjort en delbetalningen på drygt en miljon för denna.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109