23948sdkhjf

Ska leverera ett elkvalitetssystem

| Av Christer Åkerlundh | UochD | Tipsa redaktionen

Svenska Unipower AB har tecknat ett ramavtal med den finska systemoperatören Fingrid för leverans och support av ett elkvalitésystem.

Fullt utnyttjat sträcker sig avtalet fram till och med år 2025. Avtalet innefattar initial leverans av 67 stycken elkvalitetmätare, management och övervakningssystemet PQ Secure, samt systemunderhåll och support.

- Vi har jobbat målmedvetet med denna upphandling i nästan ett år och när vi strax före jul fick beskedet att vi i utvärderingen fått maximalt antal kvalitets- och funktionspoäng, vilket därigenom säkrade ramavtalet, kunde det inte bli en bättre julklapp, säger Johan Brodén ansvarig säljare.

Fingrid är systemoperatör i Finland med ansvar för transmissionssystemet som består av över 14 000 kilometer kraftledning mellan 110 och 400 kilovolt.

Unipower ’s PQ Secure system kommer kontinuerligt övervaka elkvalitén över hela Finland och göra information lättöverskådlig och tillgänglig för Fingrid. Vid sidan av realtidsanalys, statistik och rapporter kommer även Fingrid använda alarmfunktioner som kontaktar användaren direkt om någon händelse registreras. 

- Att Unipower tecknar ramavtal med ytterligare ett lands systemoperatör är mycket glädjande och jag ser framemot att överföra mycket av vårt kunnande inom elkvalitet till Fingrid, säger vd Peter Andersson.

Mer om: Fingrid | Unipower AB
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Rototilt till Australien

Få myndigheter uppmanas köpa återvunnet

En ny kartläggning har undersökt hur många statliga myndigheter som uppmanas att köpa återvunnet vid upphandlingar. Resultatet är nedslående.

Cyberangrepp mot storkoncern i natt

Glädjande resultat om uttjänt el- och bilplast

Efterlängtat spadtag

I dag togs första spadtaget för den 530 meter långa Veddestabron som blir en viktig pusselbit för att knyta samman den stadsbildning som just nu växer fram i Järfälla, strax utanför Stockholm.

KTH kickar igång ny distansutbildning

Utbildningen fokuserar på materialgrupperna polymerer och metaller.

Nyhetsbrev

”Att bruka – inte förbruka”

Genom att ersätta cementklinker med masugnsslagg kan Skanska nu producera betong med betydlig lägre utsläpp än tidigare. Målet är en minskning med 50 procent senast år 2030.

Ny teknik tar tempen på elnätet

Med ny smart teknik, som för första gången används i Sverige, kan Öresundskraft övervaka stora avsnitt av elnätet i realtid.

Ja och nej till ny yrkesskola

Utbildningsutskottet vill införa en ny tvåårig yrkesskola på gymnasienivå – tre partier håller dock inte med.

Skjutning i spårvagn - tre döda

Miljoner till nya samarbetsprojekt inom cirkulär bioekonomi

Jordbruksverket utlyser 10 miljoner kronor för nya samarbetsprojekt inom cirkulär bioekonomi för jordbruks- och trädgårdsnäringarna.

Pack@lunch på RISE

Fjorton kg elektronik till återvinning

2018 samlade svenskarna in drygt 14 kg elektronik per person till återvinning.

NCC bygger i Jönköping

Testar nytt läkemedel inför transplantation

Akademiska sjukhuset är först i landet med att utvärdera det nya läkemedlet som ska förhindra skador på njurar inför transplantation. Från och med februari i år erbjuds patienter behandlingen inom ramen för en klinisk studie.

400 kan få gå från bruket

Ensinger köper medicinteknikföretag

Nischad nätläkare fokuserar på ADHD

Veidekke Vågar i Varberg

Prevas öppnar kontor i Luleå

Förvärvar verksamhet i tre länder

Han köper första eldrivna Viton i Sverige

Budcompaniett i Stockholm blir första företag som tar Mercedes-Benz elversion av transportbilen Vito i bruk på svensk mark.

Bussbranschen tror på geofencing

Transportföretagen bussbranschen mötte infrastrukturminister Tomas Enertoth 15 mars med anledning av gasbussolyckan i Stockholm – bussbranschen tror att geofencing är ett ätt att ytterligare öka säkerheten.

”Geofencing säkrar gasbussar”

10 mars körde en biogasbuss in i en höjdbegränsingsbalk i centrala Stockholm och exploderade – olyckor av den typen kan stoppas med geofencing, enligt Svensk Kollektivtrafik.

Bravida förvärvar elföretag

Jernbro stärker sin kompetens

Välbekant uppdrag för NCC

Framgångsrikt med renoverade lungor

Veidekke bygger vårdboende

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Blir ledamot av kunglig akademi

Indien vill stoppa import av plastavfall

Bantningspillret kan vara livsfarligt

Hur påverkas vi av digitaliseringen?

Alzheimerbolag till Nasdaq

Nya partner till Pack Point Nordic

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116