23948sdkhjf

Blåbärsskogen i Piteå

64 nya hyresrätter ska ska byggas i Piteå.

Piteås kommunala bostadsbolag Pitebo vill utveckla stadens universitetsområde, med både bostäder, infrastruktur och näringslivsetableringar.

64 lägenheter ska därför byggas, i två fyravåningshus – koncepthuset Blåbärsskogen som avropas enligt Lindbäcks ramavtal med Sveriges kommuner och landsting, SKL.

– Vi har haft ett nära samarbete genom hela processen och det känns väldigt roligt att vara i mål, säger Maria Sandström, vd på Pitebo i ett pressmeddelande.

Enligt Lindbäcks har det nära samarbetet mellan dem, Pitebo och kommunen resulterat i en ovanligt snabb tidplan där mark- och grundarbetet kan starta redan den första april i år.

Det hela ska sedan vara klart för inflyttning i mars 2020.

Det ramavtal som Lindbäcks har med SKL ska göra det möjligt för kommunägda bolag att förenkla upphandling för flerbostadshus på 4–6 våningar.

Vi har tagit fram ett koncepthus att utgå från i vårt ramavtal med SKL; Bostadshus 2016 som vi tidigare kontrakterat i Kiruna och Norrtälje, avtalet ger en stor möjlighet att påskynda och förenkla för fler bostäder, säger Mikael Thorgren, affärsområdesansvarig på Lindbäcks, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078